Eva Grin: U stvarnom životu nisam fatalna lepotica

Eva Grin: U stvarnom životu nisam fatalna lepotica

Autor: | 08/02/2015

0

Ljubav, krv i poneki demon ključne su reči koje su obeležile prethodnu godinu glumice Eve Grin. U filmu "300: Uspon carstva" ona predvodi vojsku i seče glave neprijateljima; u televizijskoj seriji "Peni Dredful" isteruje demone i bori se protiv vampira; dok se u drugom delu filma Roberta Rodrigeza "Grad greha", koji je podigao dosta prašine, pretvara u fatalnu lepoticu u fiktivnom gradu Bejsin Sitiju.

- Tako sam umorna od isterivanja đavola - izjavila je Eva, koja se proslavila kao „Bond“ devojka.

U intervjuu za rusko izdanje časopisa "Hello!" otkrila je:

- Dugo sanjam ulogu u jednostavnom i romantičnom ostvarenju.

Glumica francuskog porekla, trenutno nastanjena u Londonu, međutim, sve češće dobija uloge klasičnih zavodnica, „femmes fatales“, i likova sa specifičnom težinom. Stoga ne čudi što joj skarletno crvena boja umetničkog kalendara pića „Campari“, čiji je generalni zastupnik za naše tržište „G3 Spirit“, savršeno pristaje. Boja ljubavi, opasnosti, boja Eve Grin.

Eva, primite naše čestitke povodom premijere: postali ste heroinaimpresivnog kalendara. Recite nam nešto više o samom snimanju.

- Često učestvujem na modnim snimanjima, ali to nije ništa posebno. Fotografkinja Džulija Fulerton-Baten i stilisti zajedničkim radom napravili su mnoštvo prelepih fotografija. Zahvaljujući njihovoj maštovitosti bila sam u prilici da isprobam različite stilove i da otputujem u različite epohe. Na primer, na jednoj od fotografija prikazana sam kao kurtizana iz 19. veka, u haljini kreatorke Vivijen Vestvud šetala sam starim zamkom u Mađarskoj. Osećala sam se kao devojčica koja isprobava prelepe haljine, kao princeza. Zatim princeza prelepu haljinu zamenjuje sportskom opremom: dali su mi boksersku vreću, što mi se dopalo. Najviše sam uživala kao žena astronaut: čisto sumnjam da ću imati priliku da odletim u svemir u tako stilizovanom crvenom astronautskom odelu.

Sarađivali ste sa brendovima kao što su Dior, Armani, Lancome, a sada i ovo iskustvo. Prija li vam modeling?

- Osećam se prijatno na svakoj lokaciji snimanja filma ili fotografija za modne strane, ali sve do trenutka dok ne počnu da prave marionetu od mene. Sigurna sam da razumete na šta mislim.

Kako se Eva Grin nosi sa ulogom glumice kada nije na snimanjima i ne korača "crvenim tepihom"?

- Pitanje je ko sam ja da se o meni priča. Priznajem da se uvek osećam malo nezgodno u javnosti, kao da sam od providnog stakla, što nije uobičajeno za glumice. Stoga toliko volim jarku gotsku šminku i na «crvenom tepihu»pojavljujem se obučena u crnu boju. Sve to doprinosi postizanju dramatičnog efekta, kao da ste postali deo neke tragedije. Teatralnost je moja odlika i uživam u takvom vidu predstave.

I na filmu i u pozorištu najčešće tumačite tragične likove. Na primer, u seriji "Peni Dredful" vaš lik Vanesa Ajvs opsednuta je demonima. Posedujete li neke unutrašnje demone?

- Svi ih imaju. Možemo se samo nadati da su manje opasni nego Vanesini. Meni filmsko platno pomaže u borbi sa unutrašnjim demonima i strahovima. Na primer, oduvek sam bila veoma stidljiva i zbog toga sam postala glumica, da bih mogla da se nosim sa tim. Ipak, i dalje mi je teško da govorim o sebi u intervjuima, ali reč je o uvežbanosti. I sada o tome diskutujem sa vama.

Da li ste sujeverni?

- Jesam. Jedna sam od onih koji veruju da ima dosta stvari koje su izvan naše kontrole, nekih znakova. Sada snimamo drugu sezonu serije "Peni Dredful", i prelepi leptir nam često dolazi na snimanje. Čak smo ga prozvali "leptir Peni Dredful" i verujemo da je reč o dobrom duhu koji štiti to mesto. Leptiri ne žive dugo, svega nekoliko dana ili nedelja, ali naš je još sa nama.

Ove godine glumili ste u drugom nastavku filma "Grad greha", u kome vaš lik Ava postaje «dama za koju vredi ubiti». Jesu li u stvarnom životu muškarci stavljali život na kocku zbog vas?

- Možda sanjarim da sam fatalna lepotica kao u filmovima, ili u ovom projektu za Campari, ali, nažalost, to je samo iluzija. Nemam takvu moć nad muškarcima.

Koliko daleko ste spremni da idete zbog ljubavi?

- U ljubavi umem da budem veoma strastvena i nekada je moje ponašanje riskantno. Sigurna sam da se žene obično više žrtvuju zbog ljubavi. Otvorenije su u iskazivanju osećanja nego muškarci.

Kada je reč o filmovima, koliko daleko biste otišli zbog uloge?

- Prilično daleko. Već sam nastupala naga, letela na metli, čak komunicirala sa demonima, tako da u mom slučaju tabui očigledno ne postoje. Ali, sve te vragolije postajale su valjani razlozi. Nikada ne bih pristala na golotinju samo da pokažem telo.

Kako izgleda povratak u stvaran život posle tih vragolija?

- Možda će neobično zvučati, ali meni je čak drago što likovi koje tumačim prolaze kroz patnju i stradanje. Posao je završen i premda nema potrebe da posećujem psihologa, osećam olakšanje. Posle svih ovih avantura na filmskom platnu, kada se udaljim od mesta snimanja, postajem krajnje nezanimljiva i apsolutno bezopasna osoba. Uveče ostajem kod kuće, čitam knjige...

Da li ste pročitali knjigu "Majstor i Margarita" Mihaila Bulgakova? Uloga Margarite bi vam odlično pristajala.

- Ne, Bulgakova, nažalost, još nisam čitala. O čemu se radi u toj knjizi?

O važnim stvarima: ljubavi, veri, osećaju dužnosti. Glavna junakinja romana je spremna da žrtvuje dosta toga zarad onih koje voli, čak i da proda dušu đavolu. Margarita postaje veštica, prolazi brojna testiranja i torturu kako bi vratila svoju ljubav.

- U stvari, mislim da sam odgledala predstavu urađenu po tom romanu. Ovo što ste rekli zvuči veoma zanimljivo, tako da mislim da ću u najskorijoj budućnosti kupiti i pročitati Bulgakovljevu knjigu. Ko zna, možda ću jednog dana zaigrati ulogu Margarite. Hvala na predlogu.

Intervju: Veronika Čugunkina za „HELLO! Rusija“
Foto: Džulija Fulerton-Baten
Stilista: Semjuel Fransoa

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: eva grin