Ivana Kukrić: Ne nosim krzno iz solidarnosti prema ugroženim vrstama

Ivana Kukrić: Ne nosim krzno iz solidarnosti prema ugroženim vrstama

Autor: | 20/10/2013

0


Tridesettrogodišnja manekenka Ivana Kukrić, koja godinama gradi uspešnu karijeru u Sjedinjenim Američkim Državama, zahvaljujući redovnoj rekreaciji i zdravoj ishrani, još je veoma tražen model. Nedavno je snimila katalog za kompaniju „Fratteli“, sa kojom uspešno sarađuje nekoliko godina. Iako polako razmišlja o poslovnim angažmanima kojima će se baviti po okončanju karijere, još nije spremna da se potpuno odrekne svog poziva.

Koliko sarađujete sa modnim brendom “Fratteli”?
- Već nekoliko godina sarađujem sa kompanijom “Fratteli”, na obostrano zadovoljstvo. S obzirom na to da dugo radimo zajedno, mi nismo više samo uspešan poslovni tim već smo s vremenom postali prijatelji koji se raduju svakom snimanju. Znamo da tu ima više smeha, druženja i dobre zabave.

Šta vam se iz njihove nove kolekcije najviše dopada i po čemu je specifična?

- S obzirom na to da ne nosim krzno, uvek izaberem neku kožnu jaknu, koja kasnije obično postane najzanimljiviji model za tu sezonu. Volim njihove jakne jer su izuzetnog kvaliteta i vrlo modernog kroja. Imam ih nekoliko u svom garderoberu i nosim ih godinama jer su zaista vansezonske, komadi koje bi trebalo imati u svom ormaru.

Nosite li često garderobu od kože?
- Odrekla sam se krzna i drugih stvari životinjskog porekla iz solidarnosti, kao moj mali lični doprinos ugroženim vrstama. Običnu kožu nosim jer je danas zaista teško naći dobre cipele ili torbu, a da nisu od prirodnih materijala, mada se sve više izrađuju kvalitetna veštačka koža i veštačka krzna, koja vrlo dobro izgledaju. Zato uvek ističem kreatorku Stelu Makartni, mog omiljenog dizajnera, jer je veliki ljubitelj životinja i u izradi svojih modela ne koristi ništa što je životinjskog porekla.

Šta je, prema vašem mišljenju, “must have” za narednu sezonu?
- Stvari od kože, od kožnih pantalona do kožnih detalja na garderobi, kao i veliki zimski šeširi. Naravno, ne smatram da je bila šta od ovoga obavezno, uvek ističem da je bitnije da ono što obučete umete da "iznesete" i da se dobro osećate u tome.

Kako birate poslovne angažmane?
- To za mene radi agencija koja me predstavlja. Kada započinjete saradnju sa određenom agencijom, uglavnom se u ugovoru navodi šta želite ili šta ne želite da radite. Naravno, ako ste naveli da ne želite da slikate donji veš, a agencija smatra da je izuzetno bitan fotograf ili kompanija, onda će kontaktirati sa vama i objasniti vam detalje, a na vama je da privatite ili ne. Naravno, ako nisam zadovoljna honorarom, mogu i sama da odbijem.

Da li vas manekenski posao još inspiriše ili planirate da okončate karijeru u modelingu?
- Duže već ja se povlačim iz manekenstva, ali ne smatram da bi trebalo da odbijam poslove. Iako više nisam posvećena kao nekad, nastavila sam da radim za kompanije sa kojima godinama sarađujem. U određenom trenutku vam se otvara potpuno novi spektar poslova, i mnogo devojaka u svetu manekenstva, kada pređu tridesetu, počinju više da rade.

Čime ćete se baviti po završetku manekenske karijere?

- Smatram da o planovima nikad ne treba pričati. Ako se nešto od toga realizuje, onda ću to podeliti sa vama. Bitno je da imam ideje.

Na koji način održavate vitku liniju?
- Od malih nogu sam se bavila različitim sportovima, što sam kasnije nastavila, jer smatram da je bilo koji oblik rekreacije bitan. Nažalost, živimo u vreme u kome nezdrava hrana postaje sve veći problem, tako da sve više pažnje moramo da obraćamo i na namirnice koje unosimo.

Vodite li striktno računa o ishrani?
- Oduvek sam bila pobornik zdrave ishrane, tako sam naučila da živim. Budući da je došlo vreme oskudice zdrave hrane, lagano postajem fanatik. Sve više pratim zbivanja i informišem se o zdravoj ishrani, i volim da sa ljudima podelim informacije. To ne znači da sam se odrekla bilo čega, ali kad treba da se odlučim za desert, to će uvek biti domaća torta ili kolač umesto veštačkog keksa. Nedavno sam počela da pratim hrono-ishranu, koja je zapravo samo dobar način koji vas uči kako da pravilno kombinujete namirnice.


Intervju: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: ivana kukrić