Marija Kilibarda: Devojke koje rade na televiziji nisu babaroge

Marija Kilibarda: Devojke koje rade na televiziji nisu babaroge

Autor: | 23/11/2013

0


Voditeljka „Prve“ televizije Marija Kilibarda zrači neposrednošću i harizmom otkako se pre trinaest godina pojavila na malim ekranima. Bujna, duga crna kosa je njen zaštitni znak, a visina od sto osamdeset dva centimetra je često povod za šalu u emisijama koje Marija vodi, posebno kada ugosti poznate muškarce koji su znatno niži od nje. I pored toga tridesettrogodišnja voditeljka rado nosi visoke potpetice i elegantne haljine, koje joj savršeno pristaju, iako sebe ne smatra preterano ženstvenom. Najbolje se oseća u farmerkama, a dobrim raspoloženjem upotpuni svaki stajling. Kada je reč o poslu, Mariju izdvaja odlična moć transformacije i improvizacije, a prirodna lepota kojom pleni jedan je od razloga zbog koga je smatraju jednom od najlepših voditeljki. Trenutno nije zaljubljena, a sa bivšim partnerima je ostala u korektnim odnosima jer su njene ljubavne veze bile bazirane na poverenju i prijateljstvu, pa ne čudi da je upravo sa bivšim momcima obožavala da ide u šoping.

Sa kim vam je najprijatnije da idete u kupovinu?
- Imala sam sreću da sam imala partnere koji su vrlo strpljivi u šopingu i koji su voleli da mi biraju garderobu, i onda ja lepo uzmem dečka podruku i pravac u kupovinu. Sa kumom Tijanom takođe obožavam da "šopingujem" jer mi je dovoljan njen pogled, bez ijedne reči, da utvrdim da li je to što sam odabrala dobro ili loše. I sa sestrama volim da idem u kupovinu.

Imate dve mlađe sestre, da li ste kao tinejdžerke razmenjivale garderobu?
- Stalno smo razmenjivale garderobu, obavezno smo se svađale oko toga šta će koja da obuče, mada su moje sestre uvek bile mršavije od mene pa su više profitirale iz te razmene. Dešavalo se da im zabranim da uzmu moj novi duks, ali moje mlađe sestre to naravno urade i u tim trenucima je morala mama da interveniše. Ona nas je učila da sve delimo, ali je bilo nezgodno kada smo sve malo porasle i kada se uhvatimo za istu stvar. Danas Jovana i Olja i ja imamo različit stil odevanja.

Na koga ličite, na oca ili majku?

- Mama ima divnu liniju, ima pedeset devet godina i izgleda kao zmaj, nije što je moja, ali ona je žena bez grama celulita i jedne jedine strije, a ima tri odrasle kćerke. Stalno roditeljima govorim da je surovo što sam pokupila sve najgore od njih. Oboje su izuzetno vitki i vitalni, moj tata i dan-danas sa preko sedamdeset godina planinari, vozi bickl, sam okopava baštu, a mamima tajna je njen zdrav način ishrane, jedna čaša crvenog vina svakog dana i šetnja sa psom iz centra Beograda do Gardoša i nazad.

Da li vam je majka bila uzor u odevanju?
- Da budem iskrena i nije, mama me je večito oblačila u garderobu sa naramenicama i velikim kragnama, i sada kada pogledam fotografije iz tog perioda osnovne škole, mnogo se smejem. Kao devojčica nisam imala te manire da oblačim mamine stvari i štikle, ali sam se sama šminkala dok danas, posle trinaest godina na televiziji, ne znam sama da se našminkam.

U kakvoj garderobi se najbolje osećate?
- Privatno se najbolje osećam u udobnom džinsu i u nekoj beloj košulji ili majci, volim baš tu klasiku. Moje dnevne odevne varijante prilično su jednostavne, a ukoliko ih oplemenim nekim detaljem, na primer efektnom ešarpom ili kačketom, ako dodam upadljiv nakit i obujem štikle, onda tako obučena mogu da odem i u večernji izlazak. U principu volim da se osećam komforno, a kad god sam van scene, najbolje se osećam u pamučnoj trenerci.

Da li ste spremni da zarad posla obučete baš sve što od vas zahtevaju?

- Nikada ne pravim stilistima problem, u principu ne volim da nosim kratku dekoltiranu haljinu, mada mi se i to dešavalo nekoliko puta, pa sam se trudila da ne izgledam vulgarno. Ako želimo da postignemo malo atraktivniji izgled i ako stilisti misle da je potrebno da izgledam ženstveno, onda naglasimo ili samo dekolte, ili samo gola leđa, ili se odlučimo za zatvorenu kratku haljinu. Po mom mišljenju, ako žena ima dobru liniju, najbolje izgleda u uskoj crnoj rolka-haljini do kolena.

Kakvu obuću preferirate, sa potpeticama ili ravnu?
- Mnogi se iznenade kada me vide u ravnom i tada komentarišu da nisam baš toliki džin kao što im delujem kada sam na visokim potpeticama. Svaka žena voli da joj noge izgledaju lepo, a na štiklama uvek izgledaju bolje oblikovane pa smatram da visoke potpetice sakriju neke male nepravilnosti koje samo mi primećujemo. Meni je važno da mi je odeća udobna, imam zaista mnogo pari cipela iako nisu moj osnovni modni fetiš, ali volim da kombinaciju koja je jednostavna upotpunim cipelama u drečavim bojama. Volim udobne visoke potpetice, a kada radim, uvek nosim "dvanaestice" i tada sam visoka sto devedeset četiri santimetra.

Na koji način održavate odličnu figuru?
- Imam mnogo nedostataka, ali ih dobro upakujem. Imam često oscilacije u kilaži, šest meseci tokom godine izgledam tako da sam sto posto zadovoljna sobom, a drugih šest meseci kuburim sa nekoliko kilograma viška, a taj višak nekada bude i do deset kilograma. Moja sreća je što sam visoka i što sam skladno građena, pa se taj višak lepo rasporedi i ne izgledam toliko strašno. Umem da zapadnem u faze kada ne vodim računa ni o treninzima, ni o tome da li jedem ćevape ili mantije u šest ujutru u Sarajevu. Sve žene se intenzivno spremaju za letnju sezonu pa se pred more bave vežbanjem, idu na masaže i paze šta jedu. Kod mene je sve obrnuto, ja se opustim pred leto i tokom leta jer mnogo putujem i tada ne mogu da odolim hrani i noćnom provodu i sve mi se to odrazi na liniju. U septembru počnem da se sređujem za Novu godinu kako bih izgledala savršeno. Naime, pre godinu i po dana, kada sam imala probleme sa kilažom, posle povrede kičme, kada sam morala da mirujem, doktor Čubrilo mi je pomogao i uputio me kako da se odnosim prema svom zdravlju i od tada održavam formu. Sada se pridržavam balansirane ishrane u kombinaciji sa umerenom fizičkom aktivnošću. Odrekla sam se nekih sitnih zadovoljstava, ali u principu se osećam poletno.

Da li na putovanjima u inostranstvo idete u šoping?
- Samo u inostranstvu i idem u šoping, a u Srbiji kupujem jedino kada mi stilisti donesu neku stvar za snimanje i ako mi se jako dopadne, odmah je zadržim. Dva puta godišnje obavim veliki šoping, u Italiji ili Americi, svejedno gde se zadesim u tom trenutku kada su te famozne rasprodaje. Mislim da je u Beogradu izbor garderobe dosta sužen i da je roba manje kvalitetna u odnosu na onu koju nađem u inostranstvu, kod nas su cene nadrealno visoke. Volim kada u inostranstvu nađem neki dobar komad i kupim ga na sniženju od sedamdeset posto. U Seravaleu, kod Đenove, početkom avgusta možete za osamdeset evra da kupite mantil koji je koštao šest stotina.

Koliko se vaš stil tokom godina menjao?

- Kad sam počinjala da radim na televiziji, oblačila sam se u bajkerskom fazonu, imala sam kožne prsluke i pantalone i upadljive metalne ogrlice, neki rok, pank, glam fazon. Onda, dok sam radila na „Radio-televiziji Srbije“, nosila sam haljine kreatorke Suzane Perić, što je bio ozbiljan prelaz, potpuno drugi stil. Tokom godina imala sam ozbiljne preokrete, od ženstvene devojke, koliko ja mogu da budem ženstvena, do granč stila, koji više leži mom temperamentu.

Prijaju li vam komplimenti muškog dela publike i koliko vam muškarci često prilaze?
- Muškarci vole kada na televiziji vide devojku koja je uredna, atraktivna i ženstvena. Kada radim emisiju "Žene“ ili kada vide moj stajling u emisiji "Tvoje lice zvuči poznato“, tada više reaguju. Momci se najčešće kriju iza anonimnih poruka, buketa cveća. Poznajem mnogo ljudi i kad god bih nekog upoznala, to je bilo preko prijatelja i u nekom velikom društvu. To je uvek prirodnije, dečko mi priđe, malo me izdvoji iz društva i to je uvek opuštenije. Ne znam zašto se to izgubilo da momci prilaze devojkama, ranije su bili malo otvoreniji i slobodniji, sada valjda imaju neku frku od odbijanja, što mislim da je sumanuto jer, ako ne probaju, nikada neće znati gde imaju prođu. Ne volim taj kukavičluk. Ako neko misli da je dovoljno da anonimno pošalje cveće, onda je u startu izgubio, bolje da se predstavi imenom i prezimenom. Pristojna sam, ako želiš da mi priđeš, priđi, jer ću ti sigurno dati minut svog vremena pa ćemo da vidimo za dalje. Devojke koje rade na televiziji nisu babaroge.

Kako vam izgleda saradnja sa glumcem Petrom Strugarom?
- Petru Strugaru je ovo prvi izlet u voditeljske vode i probio je led. Pre početka emisije znali smo se površno, ali smo se vrlo lepo uklopili. Po prirodi on nosi tu vedrinu, ima glumački šarm i popularan je među devojkama, dok sam ja jedna ozbiljnija žena sa voditeljskim iskustvom. Startovali smo odlično, a tako ćemo i nastaviti.

Kakve muškarce volite?
- Ne volim metroseksualce, ne volim čak ni tu reč, ne volim nalickane tipove, ne dopadaju mi se frajeri koji imaju sređenije nokte i obrve od mene, to me baš odbija. Uglavnom se ispostavi i da im je i karakter takav, velike su picajzle, kojima je svaka reč odmerena i nema tu spontanosti. Volim kada momak vodi računa o svom izgledu u smislu toga da je fizički aktivan, volim zgodne momke. Privuče mi pažnju muškarac koji je potpuno sportski tip, ja sam voditeljka, volim sportiste, to je kliše. A kada vidiš tog zgodnog momka koji obuče dobro skrojeno odelo, padneš u nesvest.

Jeste li spremni za novu ljubav?

- Planete kažu da sam spremna da se zaljubim i da će mi se to uskoro desiti, videćemo. Objasnili su mi da Uran, koji je planeta naglosti, ulazi u moje ljubavno polje i da će mi se sve desiti na bum, pa baš da vidimo da li ću imati šta lepo da vam kažem u nekom sledećem intervjuu.

Intervju: Jelena Vlahović
Foto: Miloš Nadaždin
Stilista: Stefan Orlić
Frizura i šminka: Aleksandar Đikić
Mesto snimanja: splav "Dragstore play" na Ušću kod Muzeja savremene umetnosti, Novi Beograd

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin