Modni trendovi koji će dominirati u 2020. godini

Modni trendovi koji će dominirati u 2020. godini

Autor: | 03/01/2020

0

Modni trendovi za 2020. godinu donose brojne novine, a vodeća tri načisto će zaludeti svet već sa prvim danima Nove godine

Kraj jedne, a početak druge godine uvek je propraćen novitetima iz sveta mode. Pripadnice lepšeg pola, barem one koje drže do svog izgleda, sa nestrpljenjem osluškuju da čuju šta je to što će nam 2020. godina doneti.

Ne misli se samo na boje i dezene, već na ozbiljne velike globalne trendove koji će zavladati modnim pistama i izlozima high-street brendova i u našim radnjama.

Četiri boje kose koje će vladati 2020. godinom (foto)

Analiza podataka koja dolazi od strane najvećeg modnog pretraživača Lysta - iz godine u godinu nas zapanjuje. ali i oduševljava svojim brojkama.

Modni trendovi kao zvezda vodilja

U ovu ozbiljnu analizu, a samim tim i prteragu uključena je globalna medijska pokrivensot, društvene mreže i preko 12.000 online prodavnica. Kada se svi ovi podaci zbroje daju nam neke zapanjujuće rezultate koji uključuju 104 miliona potrošača širom planete.

Ovi modni komadi ne dolaze u obzir: Kako se ne smete obući za novogodišnju proslavu u firmi

Jedan od najzanimljivijih modnih saznanja do kojih je Lyst došao jeste taj da je recimo potražnja i kupovina vodećeg prolećnog trenda 2019. - mini torbica, porasla za čak 50 odsto. Dok je recimo potražnja za komadima u neon boji tokom leta 2019. godine porasla za fantastičnih 69 odsto.

U nastavku pročitajte koji se to modni trendovi predviđaju kao najveći i vodeći za 2020. godinu.

1. Inspiracija iz svemira

Na pragu smo nove dekade, za koju je NASA pripremila brojne velike projekte koji će u svetu odjeknuti veličinom lanisranja rakete na mesec.

U Lystu smatraju da će upravo zahvaljujući opštoj medijskoj pomami za ovom temom, dizajneri biti i te kako inspirasni istom. Da ne govorimo o novoj najezdi Star Wars serijala.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели glam-o-meter (@glamometer) дана 14. Дец 2019. у 12:38 PST

Pripemite se za hologramske outfite i kombinezone poput astronautskih, piše elle.rs.

2. Uticaj Japana

Kada se tokom leta pažnja čitavog sveta usmeri na Olimpijske i Paraolimpijske igre u Japanu, očekujte globno podizanje odvažosti na street style sceni.

Još tokom 2019. potraga za japanskim brendovima porasla je za 8 odsto.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Harajuku Japan (@tokyofashion) дана 21. Дец 2019. у 10:03 PST

Svet je gladan egzotike i spreman da podigne stil na novi nivo.

Videćemo kako će to inspirisai vodeće kompanije među high-street brendovima, na vama je da sa ovom inofrmacijom spremno odgovorite izazovu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Harajuku Japan (@tokyofashion) дана 26. Нов 2019. у 12:09 PST

3. Oversized torbe

Tokom 2019. više se novca trošilo na prestižnu obuću, nego na torbe. Ali to nikako ne znači da je tržište ovog aksesoara ostalo zapostavljeno. Naročito sa dolaskom trenda mini torbi kada je prodaja skočila za 40 procenata.

Međutim, Lyst baš kao i vodeći modni magazini navode da će ovog proleća u usponu biti trendovi koji su dominirali na stratu 2000. godine, a to su oversized forme kada su u pitanju torbe.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lubna Osman (@lubnama1) дана 30. Нов 2019. у 12:06 PST

hellomagazin.rs guliver/getty, instagram