Modne tajne sa snimanja "Prijatelja" za koje nismo imali pojma

Modne tajne sa snimanja "Prijatelja" za koje nismo imali pojma

Autor: | 07/02/2016

0

Kada danas gledamo legendarnu seriju "Prijatelji" odeća koju nose glavni likovi uglavnom nam izgleda smešno, bez obzira na veliki povratak trenda devedesetih.

Ipak, u 10 godina emitovanja, od 1994. do 2004. Monika, Rejčel, Fibi, Džoji, Čendler i Ros bili su prave modne ikone i njihovi fanovi želeli su da nose sve što nose i oni. Pogotovo u slučaju Rejčel i Monike.

Stilistkinja serije Debra McGuire otkrila je za The Daily Telegraph nekoliko modnih podataka sa snimanja za koje još nismo čuli.

Za svaku epizodu bilo je potrebno puno kostima jer su se likovi stalno presvlačili

Dok u mnogim sitkomima likovi nose jedan do dva outfita po epizodi, obožavani "Prijatelji" zaista su se često presvlačili. Jedna epizoda znala je da sadrži priču koja se odvija u rasponu od 6 do 10 dana pa je tako i garderoba morala pratiti priču.

- Znači, najmanje 6 outfita za 6 glavnih likova pa tri za 3 sporednog lika...Dakle to je 50 do 75 outfita po epizodi!

Neki odevni komadi nisu bili u skladu s budžetom likova

Likovi iz serije Friends su u svojim dvadesetima  i tek počinju da zarađuju, a ponekad su i bez znanja gledalaca nosili neke jako skupe dizajnerske komade.

Najbolji primer je Džoijeve kožna jakna u koju se stilistkinja zaljubila na prvi pogled. Naravno Džoji nikad ne bi mogao da priušti tako skupu jaknu, ali ipak ju je nosio kao otrcani komad od kojeg se ne odvaja godinama.

Najbolja odeća dolazila je iz Engleske

Za vreme snimanja epizoda u Londonu, stilistkinja je otkrila mali butik pod nazivom "Idol" gde je kupila brdo stvari za likove, posebno za Fibi i Rejčel. Taj butik danas ne postoji, ali su ti komadi bili neki od najdražih outfita fanova ove serije, a i same stilistkinje.

Komentari (0)

Loading
, Foto:facebook/FRIENDS (TV Show) hellomagazin
Tagovi: moda prijatelji