Nađa Higl-Boharević se sa svojim momcima premijerno slikala za “Hello!” povodom desete godišnjice veličanstvenog podviga

Posle niza peripetija ostvarila joj se još jedna velika želja – otvorila je školu za plivanje koja nosi njeno ime. Za sad ima osamdeset polaznika, od pet do 18 godina. Pomaže joj asistent Saša Vujasinović. Planira da formira i plivački kamp kako bi decu kroz individualne treninge osposobili za plivanje i zaštitili od kasnijih povreda.

– Koliko učim od svojih sinova, toliko naučim i od dece u školi. Na primer, na koji način se bore sa problemima, kako se nose s nepravdom. Veoma su inovativni i često mi daju ideju za trening. Ta interakcija je ispunjujuća, kući se uvek vratim nasmejana. Za mene je to, uz tae-bo koji odnedavno treniram, najbolji ventil. Dragan i Mihailo idu u školicu sporta “Bušido”, vidim da napreduju, lepo se razvijaju, a to mi je najbitnije. Ja ih vodim u vrtić i na sport, vraćam ih kući, a onda ih preuzima suprug, pa mogu da se odmorim. Volim da čitam knjige, gledam televiziju ili jednostavno da meditiram.

Ponekad pomisli da će, da bi na miru meditirala, morati da napusti stan, jer osim Milana i dečaci obožavaju muziku.

– Jednom je pokušao i mene da nauči, ali posle njegovog “da počinjemo od osmina” i mog bledog pogleda i komentara da bi to bilo isto kao kad bih mu rekla da uđe u vodu i pliva laktate, digao je ruke. Muž sad udara za svoju dušu, često mu se pridruže i sinovi, pa u šali kažem da će me isterati iz kuće. Na kraju ću im se pridružiti, makar kao pevačica. Još ako dođe ćerka, ona će svirati klavijature, jedan bas gitaru, drugi gitaru, imaćemo ceo bend.

Sa Milanom je u višegodišnjem skladnom braku.

– Dosta je zaslužan što ovoliko trajemo. Veoma je strpljiv, ja često kažem da sa sobom nikad ne bih bila u braku. (smeh) Činjenica je da smo za ovih šest godina prošli više nego mnogi parovi za nekoliko decenija. Najteže je bilo na početku bolesti, kad se nije znalo da li ću preživeti, a u kući smo imali dve bebe. Srećom, to je iza nas.

Nađa i Milan dugo se znaju, družili su se deset godina pre nego što su shvatili da su stvoreni jedno za drugo.

– On je išao u razred sa mojim bratom i mojim najboljim drugom, sad kumom. Ja sam znala za njegove veze, on za moje, a onda nam se dogodila naša. U stvari, bila je to ljubav na prvi pogled, ali on, Lav u horoskopu, imao je taj lavovski stav koji je mene nervirao, dok sam ja uvek bila zvrk koga niko nije mogao da stigne.

Zabavljali su se godinu dana i u septembru 2013. su se venčali. Uživaju u slatkim roditeljskim obavezama, blagosloveni što imaju dva zdrava dečaka.

– Nije nam ništa teško da uradimo za njih, iako ponekad kažem da jedva čekam da odu na ekskurziju, kako bismo Milan i ja imali makar vikend za sebe. (smeh)

U njihovom domu nema podele kućnih poslova.

– Jedino što moj muž ne voli da kuva, pa ja to radim. Ali zato on usisava, što ja mrzim, tako da smo se i tu našli. (smeh)

Kad bi trebalo da opiše svoj život, rekla bi da je rođena pod srećnom zvezdom.

– Život čine usponi i padovi, svako iskustvo nas nečemu nauči. Nisam mogla da zamislim budućnost, ni da ću jednog dana biti prvakinja sveta u plivanju. Kad sve uzmem u obzir, ispalo je mnogo bolje nego što sam zamišljala. Ostvarila sam mnoge želje, čak i onu da plivam sa delfinima, koje od malih nogu obožavam. Te divne životinje su pitome i divlje u isto vreme. Upravo sebe tako doživljavam – nekad sam smirena, a ponekad ne mogu da se zaustavim.

 

 

 

 

Zorica ZarićLuka Šarac

Više o temama: