Ivana Maksimović: Trenutke dojenja ne bih menjala ni za šta na svetu

Povezane vesti

Dojenje novorođene dece je tema koja izaziva oprečna mišljenja. Dok jedni smatraju da ništa ne može da zameni majčino mleko i povezanost koja se između mame i bebe na taj način stvara, neke žene jednostavno biraju da ne doje.

Dojenje na javnim mestima izaziva posebnu vrstu polemike:  da li bebe, kao i svi drugi, imaju pravo da jedu na javnim mestima ili je taj čin nepristojan.

Svoj stav o dojenju pokazala je i srpska reprezentativka u streljaštvu Ivana Maksimović Anđušić (28), koja je krajem prošle godine na svet donela sina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Andjusic Maksimovic (@ivanamaksimovic) on

-Najdragoceniji momenat za mene definitivno predstavlja dojenje. Tih pola sata, samo naših, ne bih menjala ni za šta na svetu. Još kada vidim kako iz dana u dan raste i kako se veličina njegovih krofnica povećava ne mogu da ne budem preponosna na sebe Nažalost, dosta je žena koje ne žele da doje, a ni ne znaju da propuštaju ono najslađe. Možda te brinu opuštene grudi ili obaveza da po ceo dan budeš vezana za bebu i tako mesecima, ali pozitivna strana dojenja nema cenu. Ovaj post ide kao podrška svim jakim i požrtvovanim mamama i onima koje to žele da budu – napisala je Ivana i dodala:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Andjusic Maksimovic (@ivanamaksimovic) on


– Majčino mleko je prirodna prehrana svakog novorođenčeta. Dojenjem se detetu osigurava ne samo hrana nego i toplina, zaštita. Prirodna prehrana utiče na zdravlje deteta, jer predstavlja optimalnu hranu koja se najbolje vari i utiče na sazrevanje sistema za varenje. Štiti novorodjenče od infekcije i sprečava razvoj alergijskih bolesti. Dete preko mleka dobija antitela majke čime se jača imuni sistem. Dojenjem se izmedju majke i deteta uspostavlja čvrsta emotivna veza – zaključila je Ivana.

Ostale vesti iz rubrike