Novak Đoković: Suze zbog ozbiljne povrede

Novak Đoković: Suze zbog ozbiljne povrede

Autor: | 08/04/2013

0


Povreda Novaka Đokovića na meču sa Semom Kverijem unela je strah u tabor Srbije, ali je najbolji teniser sveta rešio da stisne zube i donese poen za plasman u polufinale Dejvis kupa. Ipak, posle meča, popustio je pod emocijama i bolovima.
- Otok je bio veliki, nisam stigao da uradim magnetnu rezonancu, to je prvo što je potrebno uraditi kako bismo videli koji je stepen povrede. Povrede su deo sporta, skoro sat, sat i po posle meča video sam da ne izgleda dobro, ali emocije su bile suviše jake, adrenalin je potisnuo bol. Video sam snimak te situacije, nimalo prijatno za gledanje - rekao je Đoković posle meča, koji je dobio sa 7:5, 6:7, 6:1, 6:0.
Njega su novinari na konferenciji posle meča već "uputili" na Rolan Garos, pošto su ga pitali da li su mu misli o jedinom Grend slemu koji nije osvojio prolazile kroz glavu kad je odlučivao da li će nastaviti meč.
- Ne, razmišljao sam samo o tome kako da donesem poen za pobedu Srbije. I drago mi je što sam uspeo, ali sa druge strane, zabrinut sam. Nije prijatan osećaj zbog povrede i bolova. Planirao sam da igram na turniru u Monte Karlu, potrudiću se da se oporavim do tada. Koliko je realno, ne znam sada - dodao je Đoković.
U svakom slučaju, Novak će početi sa tretmanima i pre konačne dijagnoze, pošto u timu ima stručnjaka koji ima iskustva sa ovakvim povredama.
- Za početak će led ublažiti bol, možda sam samo jednom imao povredu zgloba, nadam se da se neće ponoviti. Sva sreća, pa moj fizioterapeut ima iskustva u radu sa košarkašima, kod kojih je ova povreda uobičajena. Zna kako da se oporavim i koji program da koristim - rekao je prvi teniser sveta.
On će saznati stepen povrede posle magnetne rezonance, koju će uraditi u Monte Karlu.


Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin