Dodela Zlatnih globusa: sve zvezde, mnogo sjajnih kreacija i jedan debakl

Dodela Zlatnih globusa: sve zvezde, mnogo sjajnih kreacija i jedan debakl

Autor: | 08/01/2024

0

Glamurozna dodela Zlatnih globusa 

Holivud ulazi u sezonu nagrada, a znak za start tradicionalno su dali Zlatni globusi. Na 81. po redu ceremoniji, održanoj u hotelu „Beverli Hilton“ na Beverli Hilsu, nije bilo previše iznenađenja, osim što je „Barbi“ doživela, nazovimo ga tako, blagi debakl.

Amy Sussman/Getty Images

 

Iako je ovaj blokbaster zaradio nezamislivo mnogo novca u protekloj godini, a imao je i najviše nominacija, na kraju je osvojio samo dve – za najbolju pesmu i najveći uspeh na blagajnama, što je nova kategorija na ceremoniji.

Pročitajte: Da vam se zavrti u glavi - Evo koliko je Margo Robi plaćena za ulogu Barbike

Ali, zato je glavni konkurent, ostvarenje „Openhajmer“, završilo sa pet Gobusa, uključujući one za najbolju režiju (Kristofer Nolan) i najboljeg glumca, Kilijana Marfija.

Amy Sussman/Getty Images

 

Dobro su prošla i „Jadna stvorenja“, naročito Ema Stoun, koja je trijumfovala u kategoriji za najbolju glumicu u drami ili komediji, ostavivši iza sebe favorizovane Margo Robi, Natali Portman i Dženifer Lorens.

Iako je nedavno oborila rekord i ušla u istoriju kao glumica sa najviše nominacija za Zlatni globus, Meril Strip kući je otišla praznih ruku. Priznanje joj je, u kategoriji najbolja glumica u televizijskoj drami, ispred nosa odnela Elizabet Debicki, koja je briljirala u seriji „Kruna“.

Amy Sussman/Getty Images

 

Žestoka konkurencija obeležila je i paradiranje na crvenom tepihu. Bilo je iznenađenja, romantičnih momenata, glamura, ali i loših modnih poteza koje je kritika dočekala na nož. Ovog puta zadržaćemo se na stajlinzima koji su dobili pozitivne ocene, a nije bilo lako odabrati tek nekoliko.

Margo Robi u pink nijansi koja je obeležila proteklu sezonu zahvaljujući upravo njenoj Barbiki. Činjenica da je ostala bez nagrade nimalo joj nije pokvarila raspoloženje.

Matt Winkelmeyer/Getty Images

 

Dženifer Lopez odabrala je romantičnu kreaciju nežnoroze nijanse sa oversajz ružama, a njena haljina i frizura na trenutak su nas vratile u zlatno doba pokretnih slika.

Amy Sussman/Getty Images

 

Elizabet Debicki, aktuelna televizijska Lejdi Di, po mnogima i najbolja do sada, odlučila se za nude varijantu i toaletu koja je isticala njenu vitku siluetu.

Amy Sussman/Getty Images

 

Crvenim tepihom prošetala je i jedna od najvećih muzičkih zvezda današnjice, Tejlor Svift. Nije povela dečka Trevisa Kelsija, pa je imala vremena da tračari sa koleginicom Selenom Gomes.

Amy Sussman/Getty Images

 

Helen Miren oduševila je u raskošnoj haljini boje lavande i svi su se okretali za njom. Ko bi rekao da je letos napunila 78 godina?...

Amy Sussman/Getty Images

 

Dženifer Aniston imala je malih problema s vetrom, skoro da je "prohujala sa vihorom". U svakom slučaju, mnogima je bilo drago što zvezdu "Prijatelja" ponovo vide na ovom događaju.

Matt Winkelmeyer/Getty Images

 

Kejt Bekinsejl, standardno lepa, predstavila je novu boju kose, neki kažu i novo lice, ali je izgledala kao hodajući spektakl.

Amy Sussman/Getty Images

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Matt Winkelmeyer/Getty Images