Lejdi Gaga i Marina Abramović: Saradnja dve umetnice

Lejdi Gaga i Marina Abramović: Saradnja dve umetnice

Autor: | 08/08/2013

0

Marina Abramović i Lejdi Gaga udružile su snage u jedinstvenoj kampanji kako bi prikupile novac za institut "Marina Abramović".
Video snimljen u okviru kampanje prikazuje pevačicu potpuno golu, sa povezom preko očiju. Na početku ona u ležećem položaju dugo peva jednu notu, koja se kasnije proteže kroz celi promotivni video.
Marinin "metod" kako je ovo umetnica nazvala služi da se poboljša čovekov uvid u njegovo psihičko i fizičko postojanje na svetu.
Lejdi Gaga nakon se nakon otpevane note skida potpuno gola, te sa povezom preko očiju šeta po šumi i leži na ogromnom kristalu.
Marini Abramović je potrebno 600.000 dolara za otvaranje svog instituta. Ona je preko veb sajta Kikstarter, za sada prikupila 228.683 dolara, a do kraja akcije je ostalo 17 dana. Nada se da će uz pomoć popularne Gage prikupiti dovoljno novca.
Inače, Marina i Lejdi Gaga su se upoznale u Hemptonsu, na dobrotvornoj večeri u Vatermil centru, kada su i dogovorile saradnju.
Ujedno, umetnica je najavila i dva performansa "Zagrljaj" koje će imati u Njujorku i u Evropi. Ona će u sklopu njih zagrliti svakog ko bude dao bar dolar za njen institut u Hadsonu.

The Abramovic Method Practiced by Lady Gaga from Marina Abramovic Institute on Vimeo.

izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin