Marija Bergam o "Senkama 2": Što serija bude išla ka kraju, biće sve luđe!

Marija Bergam o "Senkama 2": Što serija bude išla ka kraju, biće sve luđe!

Autor: | 15/04/2019

0

Marija Bergam koja u "Senkama na Balkanom" igra zavonicu Maju Daviodvić otkriva da će se likovi u nastavku ovog serijala naći u nesvakidašnjim situacijama, kao i da će publika biti dosta iznenađena.

Pored različitog istorijskog razdoblja, jer se nastavak serije odvija u 1934. godini, "Senke" su dobile i novi žanr, političko-špijunski triler.

- Ova sezona će biti drugačija nego prva jer ima dodatak. Sem što je u pitanju istorijska fikcija sa elementima mistike, sada će biti dosta političko-špijunskog trilera - kaže glumica i objašnjava da publiku očekuju mnoga iznenađenja:

- Toplo savetujem publici da ne očekuje ništa u drugom delu. Prošlo je šest godina, prva sezona je u 1929, a sad smo u 1934. godini i svaki lik zatičemo u nekoj situaciji koju nismo očekivali. Što se tiče same Maje, mislim da će biti baš neočekivano. Što serija bude išla ka kraju, biće sve luđe - otkriva Bergamova.

 

Druga sezona baviće se čitavom aferom i pripremom ubistva kralja Aleksandra. Reditelj i scenarista serije Dragan Bjelogrlić istakao je da se ekipa trudila da iznese neke činjenice koje dosad nisu bile poznate široj javnosti. Serija se isto tako bavi jednom manje poznatom činjenicom, a to je podizanje Spomenika neznanom junaku na Avali. Za potrebe Meštrovićevog spomenika srušena je srednjovekovna tvrđava Žrnov, koja datira još iz rimskog perioda, ali je takvu podigao i ostavio Despot Stefan Lazarević još u 14. veku. Takođe "Senke nad Balkanom 2" obilovaće istom količinom nasilja i eksplicitnim scenama kao što je publika navikla u prvom delu.

Kako Bergamova tumači lik koji je pre svega kontroverzan i seksualno liberalan, u prvoj sezoni imali smo priliku da je vidimo u mnogim eksplicitnim scenama, pa je snimala i scene seksa sa Bjelogrlićem. Glumica je na početku isticala da joj je bilo jako neprijatno da se obnaži pred kamerama, međutim sada tvrdi da će u nastavku biti rasterećenija.

 

- Te scene je uvek neprijatno snimati. Međutim sada je drugačije. Ono što se promenilo u odnosu na prethodnu sezonu jeste što u prvoj sezoni niko od nas nije znao kako će sve to izgledati, a sada sam dosta mirnija i sigurnija jer znam da sve to ima svoje pravo mesto i meru i da je dobro za seriju - kaže Marija i dodaje:

- Najviše mi svakako znači podrška kolega sa seta i Dragana Bjelogrlića. Zato ništa nije problem i sve izgleda kako treba.

hellomagazin.rs Mirko Tabašević