Slavlje u dvorcu Ebenfurt: Proslava punoletstva sina Dragane Mirković trajala 12 sati (foto)

Slavlje u dvorcu Ebenfurt: Proslava punoletstva sina Dragane Mirković trajala 12 sati (foto)

10/05/2019

0

Srednjevekovni dvorac Ebenfurt nadomak Beča, vlasništvo Dragane Mirković i njenog supruga Tonija Bijelića, nakon mnogo godina renoviranja prvi put je otvorio svoje kapije da ugosti odabrane zvanice na gala proslavi koju su organizovali povodom punoletstva njihovog sina Marka.

Čitav događaj folk pevačica i ugledni austrijski biznismen planirali su mesecima jer im je želja bila da porodici, prijateljima, članovima diplomatskog kora, gostima iz vrha političkog, kulturnog i drugih sfera javnog života prestonice Austrije, ali pre svega slavljeniku Marku, njegovoj sestri Manueli i njihovim prijateljima prirede događaj za pamćenje. Sudeći po reakcijama, u tome su i uspeli.


- Prvo što mi je Marko dan posle proslave rekao bilo je da je jedino za čime žali u vezi proslave to što se završila. To je značilo da je sav rad, energija, kreativnost i ljubav koje smo uložili Toni i ja u njegovo slavlje vredelo i srce mi je bilo prepuno – rekla je folk zvezda i priznala da je uživala u svakom trenutku organizacije, ali pre svega u činjenici da su svi gosti uživali.


- Ja inače, kao što je poznato, uživam da usrećim sebi drage ljude i da im priredim događaje za pamćenje. Kada su moja deca u pitanju to se umnožava u beskraj i zaista smo i Toni i ja bili presrećni kada smo videli izraze na licima gostiju od ulaska pa do kraja slavlja. Ova proslava i jeste bila naš rođendanski poklon Marku i sve je bilo podređeno njegovom uživanju i provodu njegovih gostiju. Uvek smo isticali da smo ponosni na svoju decu, Marko možda zvanično i nije više dete ali je naša ljubav ista a ponos još veći jer znamo da je izrastao u divnog mladog čoveka – prenosi svoje utiske presrećna Dragana.


Sama proslava trajala je dvanaest sati a sve se odigravalo u centralnom atrijumu dvorca koji je bio specijalno dekorisan za ovu priliku. Iako su Marko i Manuela mnogo okrenutiji svetskoj muzičkoj sceni nisu izostali ni balkanski zvuci a posebnu muzičku poslasticu predstavljali su nezaobilazni trubači. Ipak, najemotivniji trenutak bila je video poruka koju su snimili Dragana, Toni, Manuela, kao i neki od Markovih najbližih i najdražih ljudi, a koja je sve prisutne ganula do suza.

-Svi smo mu čestitali rođendan, evocirali uspomene i govorili mu iz srca šta mu želimo i to je zaista sve nas dirnulo kako dok smo snimali, tako i kada smo gledali. Upravo ta emocija i jeste nešto što je obeležilo njegov rođendan i po čemu ćemo sve ovo pamtiti – zaključuje folk zvezda.

Hellomagazin.rs/Marija Milenković Privatna arhiva

Pročitajte još

Najnovije vesti