Počelo odbrojavanje: Nevena Božović pred finale „Evrovizije“poručila Srbiji nešto važno

Počelo odbrojavanje: Nevena Božović pred finale „Evrovizije“poručila Srbiji nešto važno

18/05/2019

0

Sve je spremno za veliko finale 64. Pesme „Evrovizije“ u Tel Avivu. Srbiju predstavlja Nevena Božović sa pesmom „Kruna“, pod rednim brojem 23.

Ovogodišnji slogan Usudi se da sanjaš (Dare to Dream) poručuje nam da biti na evrovizijskoj bini, usuditi se da sanjaš da možeš da pobediš na „Evroviziji“, biti hrabar, dovoljno samouveren, stajati pred brojnom svetskom publikom i gledaocima jeste nešto što je vredno sna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on May 18, 2019 at 3:18am PDT

Pravo glasa u velikom finalu imaju sve zemlje koje učestvuju ove godine, uključujući i zemlje učesnice koje nisu uspele da se plasiraju u veliko finale, što znači da ćemo čuvenu frazu "12 points go to..." čuti čak 41 put.

Redosled zemalja u finalu

01. Malta
02. Albanija 
03. Češka Republika
04. Nemačka
05. Rusija
06. Danska
07. San Marino
08. Severna Makedonija
09. Švedska
10. Slovenija
11. Kipar
12. Holandija
13. Grčka
14. Izrael
15. Norveška
16. Ujedinjeno Kraljevstvo
17. Island
18. Estonija
19. Belorusija
20. Azerbejdžan
21. Francuska
22. Italija
23. Srbija
24. Švajcarska
25. Australija
26. Španija

Profesionalni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće poene od jedan do osam, odnosno deset i 12. To znači da će najboljih deset pesama i po mišljenju žirija i deset po mišljenju gledalaca dobiti poene.

Nakon što gledaoci glasaju na svojim telefonima, slanjem SMS-a ili koristeći zvaničnu aplikaciju, prezenteri glasova iz 41 zemlje učesnice uključiće se u program i saopštiti poene samo profesionalnog petočlanog žirija.

Nakon saopštavanja rezultata žirija, svi glasovi publike za određenu pesmu biće sabrani, dajući svakoj pesmi određeni skor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on May 14, 2019 at 12:48pm PDT


Neizvesnost u proglašenju pobednika biće još veća nego prethodne tri godine, jer će se glasovi publike od sada saopštavati tako što će se prvo reći kako je država koja je bila poslednja kod žirija prošla na televoutingu do toga kako je država koja je dobila najviše poena od strane žirija prošla kod publike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nevena Ivanović (@nevenabozovicofficial) on May 18, 2019 at 1:28am PDT


Predstavnica Srbije na „Evroviziji“ Nevena Božović, poslala je iz Tel Aviva veliki pozdrav.

-Znam da ste uz nas, da ste nas pratili u polufinalu. Pripremamo se za veliko večerašnje finale pesme „Evrovizije". Nastup Srbije je pod rednim brojem 23., rekla je Nevena i pozvala sve da na finalnoj večeri glasaju za Srbiju.

Hellomagazin.rs/Marija Milenković Ata/Instagram

Pročitajte još