Novak Đoković učinio nemoguće: Nakon pet sati borbe srušio Federera i osvojio Vimbldon!

Novak Đoković učinio nemoguće: Nakon pet sati borbe srušio Federera i osvojio Vimbldon!

Autor: | 14/07/2019

0

Najbolji srpski teniser Novak Đoković peti put u karijeri je posato šampion Vimbldona, pošto je u finalu savladao Švajcarca Rodžera Federera.

Đoković je čitav meč delovao pomalo uspavano, ali je uspevao da uzme dva dodatna gema na kraju prvog i trećeg seta, iako do tog momenta nije imao nijednu šansu da napravi brejk. Sa druge strane, Federer je u drugom setu, koji je dobio sa 6:1 čak tri puta oduzeo servis prvom teniseru sveta, ali je zato Švajcarac grešio u ključnim momentuima, kada je gotovo poklanjao poene Đokoviću.

https://www.instagram.com/p/Bz5gqL9FUtw/

Dva sata i 47 minuta igre bilo je potrebno da Novak u četvrtom setu dođedo prve brejk lopte. Nije je iskoristio, ali je nešto kasnije uspeo da prvi put oduzme servis Federeru, a zatim posle 2:5, smanji na 4:5 i natera Rodžera da servira i tako izbori peti, odlučujući set, piše Kurir Sport.

U četvrtom gemu petog seta Novak je imao tri brejk prilike, dve čak na drugi servis Federera, ali ih nije materijalizovao. Ono što je rpropustio na startu seta Novak je uspeo u šestom, gemu kada je prošao napad na Federera, koji je krenuo na mrežu. Za brejk, koji je izgubio odmah u narednom gemu.

U osmom gemu Novak je propustio priliku da dođe do dve brejk lopte, pa je na semaforu posle više od tri sata i 40 minuta igre u petom setu stajalo 4:4. Novak je potom imao servis gem, kojki je asom završio kako treba i stigao na korak od titule. Iako je na startu gema pogrešio na mreži, Federer je uspeo da dobije gem i produži peti set.

U jednaestom gemu bilo je 15:30, ali je onda Novak odigrao sjajno na mreži bacivši se za jednom loptom, a nakon toga je uspeo da dobije gem.

Drama jer bila u anrednom gemu, kada se igralo na razliku, ali je Federer forhendima dobijao najbitnijr poene. Dobar na servisu, dobar na mreži, Novak je došao do 7:6, ali u narednom gemu nije imao šanse da dođe do prilike za brejk.

Federer je u narednom gemu uzeo servis Srbinu, a zatim nije potvrdio brejk za devetu titulu na Vimbdonu. Drama se nastavila, pošto je Novak spasao dve meč lopte. Ključne stvari se nisu zbivale sve do dvadesetčetvrtog gema, pa je prvi put u finalima Vimbldona u petom setu igran taj brejk.

hellomagazin.rs Guliver/Getty

Najnovije vesti