Iza kulisa novog izdanja "Pirelli" kalendara za 2020. godinu: U potrazi za Julijom (video)

Iza kulisa novog izdanja "Pirelli" kalendara za 2020. godinu: U potrazi za Julijom (video)

Autor: | 06/08/2019

0
Foto printscreen

Kompanija Pirelli na internet stranama je objavila prve kadrove iza kulisa novog izdanja kalendara za 2020. godinu, čija je tema 'U potrazi za Julijom'.

Fotograf Paolo Roversi (71) još u januaru je fotografisao devet svetski poznatih dama: britanske glumice Kler Foj (35), Miju Got (25) i Emu Votson (29), američke glumice Indiju Mur (24), Jaru Šahidi (19) i Kristen Stjuart (29), kinesku pevačicu Kris Li, špansku pevačicu Rozaliju i francusko-italijansku umetnicu Stelu Roversi.

One na fotografijama Pirelijevog kalendara za 2020. predstavljaju tragičnu Šekespirovu junakinju Juliju, piše Guardian.

Tumačenje Bardove drame na neuobičajen način pripalo je zvezdama o kojima se danas najviše govori kao o 'Juliji' novog doba.

- Tražio je tridesetpetogodišinju Juliju. To je Paolova nova i moderna interpretacija Šekespirove junakinje - izjavila je Kler Foj, koja je igrala kraljicu Elizabetu II. u Netflixovoj seriji 'Kruna', o saradnji s Roversijem.

https://www.instagram.com/p/B0sV0_PnuYx/

Ema Votson je u video-snimku rekla kako je Roversi neko s kim je oduvek želela da sarađuje i da njegove fotografije izgledaju poput umetničkih dela. Paolo Roversi je svoje modele fotografisao u srednjovekovnim interijerima, a snimio ih je u Parizu i Veroni jednog januarskog vikenda.

https://www.instagram.com/p/B000S_vAK_d/

Svaka od njegovih odabranica interpretirala je ulogu Julije kroz sopstvene emocije, umetničke forme, ličnost i shvatanje, rekli su iz Pirelija.

- Ja još uvek tražim svoju Juliju i tražiću je čitav život... jer Julija je san - komentarisao je Roversi svoj rad na kalendaru.

hellomagazin.rs Printscreen/pirellicalendar.pirelli.com