Giljermo del Toro dobio zvezdu na Bulevaru slavnih

Giljermo del Toro dobio zvezdu na Bulevaru slavnih

Autor: | 09/08/2019

0

Reditelj Giljermo Del Toro dobio je svoju zvezdu na Bulevaru slavnih.

Tokom promocije svoje zvezde na holivudskom Bulevaru slavnih, Giljermo je naglasio kako želi da svi znaju da je on meksički imigrant, pa je sve vreme pozirao sa meksičkom zastavom.

Slavni reditelj nagrađen Oskarom za film "Oblik vode" iskoristio je ovu priliku kako bi govorio o strahu koji, kako je naveo, neki koriste da bi podelili naciju i da bi poručili kako međusobno različiti ljudi ne bi trebalo da veruju jedni drugima.

- Ne verujte lažima koje govore o nama, verujte pričama koje nosite u sebi i verujte u to da svi zajedno možemo promeniti stvari - pozvao je del Toro.

Slavni reditelj je u Los Anđeles stigao 1998. godine iz Meksika, pošto mu je bio kidnapovan otac. Otmičari su tražili otkupninu od milion dolara, a reditelj je novac uspeo da sakupi zahvaljujući prijateljima i kolegi Džejmsu Kamerunu, kanadskom reditelju koji takođe ima svoju zvezdu na Bulevaru slavnih, navodi RTS.

Inače. Giljermo del Toro sam producira većinu svojih filmova, a 2008. godine osnovao je producentsku kuću "Ča ča ča films" zajedno sa svojim sunarodnicima i prijateljima, poznatim rediteljima Alfonsom Kuaronom i Alehandrom Gonzalesom Injarituom.

hellomagazin.rs Guliver/Getty