Ivana Mihić ostala bez tate: Umro je najveći srpski scenarista, dramski pisac, a pre svega najbolji otac

Ivana Mihić ostala bez tate: Umro je najveći srpski scenarista, dramski pisac, a pre svega najbolji otac

Autor: | 12/08/2019

0

Proslavljeni srpski scenarista i dramski pisac Gordan Mihić preminuo je u 82. godini, a njegova ćerka, glumica Ivana Mihić, se od tate oprostila i putem društvenih mreža:

Ivana je napisala da je tata preminuo nakon kratke i iznenadne bolesti:

"Osećajući duboko ogroman gubitak saopštavamo vam da je u nedelju 11.08.2019. godine, rano ujutru, posle iznenadne bolesti, umro najveći srpski scenarista, dramski pisac, reditelj, profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, a pre svega najbolji suprug i otac – Gordan MIhić", navela je Ivana Mihić.

Dodala je da je sahranjen u najužem krugu porodice na groblju manastira Rajinovac uz blagoslov patrijarha SPC Irineja.

Gordan je iza sebe ostavio brojna velika ostvarenja domaće kinematografije, među kojima su i "Vojna akademije", "Prvaci sveta", "Beli lavovi", "Ona voli Zvezdu", "Mehanizam", "Crna mačka, beli mačor", "Sivi dom", "Zaboravljeni", "Mala noćna muzika", "Kamiondžije"... među njegovim poslednjim delima bila je serija "Nemanjići - rađanje kraljevine".

Autor je i knjiga "Pas koji je voleo vozove", "Srećna Nova 1949. i druge drame", "Siroti mali hrčki", "Terasa na krovu i drugi scenariji"...

Dobitnik je brojnih nagrada na raznim festivalima, među kojima se posebno ističu dostignuća za najbolji scenario, koje je dobio kako na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, tako i u Puli gde je osvojio Zlatnu arenu. Ujedno, dobtinik je Kristalne prizme za sveukupan doprinos domaćem filmu.

hellomagazin.rs ATA Images