Dragana Mićalović: Imala sam pravo odrastanje na selu, nikad dovoljno igranja i poderanih kolena

Dragana Mićalović: Imala sam pravo odrastanje na selu, nikad dovoljno igranja i poderanih kolena

Autor: | 26/09/2019

0

Glumica Dragana Mićalović pošla je putem svog oca Dragana i sestre Slobode, iako je bilo potrebno osam godina da bi se nakon neuspeha, ponovo pojavila pred komisijom i polagala za prijem na akademiju.

Najveću popularnost je stekla ulogom Kasije u seriji "Sinđelići", rađene po adaptaciji čuvene španske serije "Seranovi".

- Kasija je definitivno postala deo mog života. Volim svoj lik, volim tu živost i energiju koju ona nosi u sebi. Volim što izlazi iz problema jača i svesna svojih grešaka. Naučila me je da dete, mala Gaga i dalje živi u meni, samo je zbog načina i životnih okolnosti zaspala na neko vreme. Kasija je budi - objasnila je Dragana u intervjuu za Kurir Stil.

https://www.instagram.com/p/BxuyeaIIoPe/

Koja svoja uloga vam je najdraža, a koja najsličnija vama karakterno?

- Kasija me je definitivno izgradila i predstavila kod ljudi. Najduže živi sa mnom, ali lik Anđa iz serije "Nepobedivo srce" reditelja Zdravka Šotre, to sam ja. Buntovni sanjar.

Nedavno ste otkrili da ste upisali glumu i da je samo Sloboda znala da ponovo polažete prijemni. Koliko je bilo teško s obzirom na to da prvi put nije bilo uspešno, da li ste se pribojavali?

- Mislim da sam imala veću količinu treme i straha nego pre osam godina. Dokle god čovek preispituje sebe, znači da želi da radi na sebi. Upis na fakultet savremenih umetnosti smatram samo željom i voljom da radim na sebi.

https://www.instagram.com/p/B1UgeLbo4rb/

Šta vas je motivisalo da ne odustanete od svog sna?

- Ljubav prema ovoj igri. Želim da se igram, a to je ono što gluma pruža. Doživotna igra.

Kako je odrastati na jugu Srbije i šta vas je detinjstvo u Leskovcu naučilo?

- Sa ove tačke gledišta mogu da kažem da sam srećna što sam odrasla u Leskovcu. Imala sam pravo odrastanje na selu, nikad dovoljno igranja, poderanih kolena i berbi višanja sa društvom. Detinjstvo kakvo bih poželela i svom detetu. Volim da otplovim u taj osećaj bezrazložne radosti i vratim se u pravu sebe.

Veliki broj fanova stekli ste učešćem u šou programu "Tvoje lice zvuči poznato". Koja imitacija vam je bila najdraža, a koja najteža?

- Najdraže su mi bile imitacija Cuneta Gojkovića, koja je ujedno za mene bila vrlo teška, s obzirom na to kakav je umetnik bio, kao i imitacija Luisa, koja je za mene bila najdraža i najemotivnija, a sa sobom je nosila veliku dozu odgovornosti - prisetila se Gaga u razgovoru za Kurir Stil.

hellomagazin.rs Luka Šarac