Od nostalgije do euforije: Eksplozija osećanja na koncertu Ane Stanić, naročito uz numeru "Molila sam anđele

Od nostalgije do euforije: Eksplozija osećanja na koncertu Ane Stanić, naročito uz numeru "Molila sam anđele

Autor: | 25/10/2019

0

Pop pevačica Ana Stanić održala je koncert simboličnog naziva "20, 30 nekih godina" u punoj sali beogradskom Centru za kulturu "Vlada Divljan". Posebnu čar dobro poznatim melodijama dali su članovi Umetničkog ansambla "Stanislav Binički" predvođeni dirigentom Nebojšom Cvijanovićem, koji su učinili da Anina pop simfonija zvuči malo drugačije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ??? ?????? (@ana1stanic) дана 24. Окт 2019. у 11:54 PDT

Pevačica je posetioce prošetala kroz vreme podsećajući ih na hitove sa početka karijere, koje je mešala sa novijim numerama. Ovaj koncert bio je svojevrstan vodič kroz ljubav, koji je domaćica otpočela pevajući o mračnim osećanjima da bi veče završila u euforičnom raspoloženju.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hidden Place (@nepokret) дана 24. Окт 2019. у 5:19 PDT

Sa pola sata zakašnjenja, tačno u 21h, Ana je izašla na scenu i poklonila se publici uz pesmu "Neka gori sve". Odevena u elegantnu dugu haljinu pevačica je nastavila u ritmu numera "Panika" i "Sama", a zatim se obratila publici koji su je pozdravili aplauzom:

- Neću da kažem dobro veče Beograde, jer znam da su sa nama ovde večeras i ljudi iz drugih gradova Srbije. Zaista sam srećna - rekla je Stanićeva, koja je već posle treće pesme napustila scenu kako bi promenila toaletu.

Vratila se u crnom svetlucavom odelu i nastavila je da sa publikom razgovara o ljubavi. Problemi sa ozvučenjem nisu narušili intimnu atmosferu prepunu emocija koja je vladala u dvorani.

Eksplozija osećanja kako na sceni, tako i u publici dogodila se kada su muzičari zasvirali pesmu "Molila sam anđele" sa kojom je Ana davnih dana otpočela solo karijeru po napuštanju grupe "Mobi dik". Zvezda večeri iskoristila je priliku da pozdravi Ivanu Petres u prvom redu, koja je napisala tekst ove čuvene balade, nateravši joj suze na oči. Sa akustičnom gitarom u rukama Ana je izvela hit "I to je ljubav" iz 2008. godine, koji je, kako je objasnila, posvetila svom suprugu dok su se zabavljali, i to baš onda kada su se posvađali. Dok je Stanićeva menjala odevnu kombinaciju hor "Glas ne žice" izveo je pesmu "Treba mi jedan", kojom je oduševio prisutne. U beloj haljini, Ana je nalik na anđela "sletela" na binu i otpočela novi segment pesama - "Skrivanje", "Točkovi", "Luda"... Legendarna "Nostalgija" razgalila je pubiku, te su svi poskakali na noge i glasnim pevanjem proživljavali svaku reč ove emotivne numere. U pratnji talentovanih mališana hora "Čarolija" , pevačica je otpevala veselu numeru "Grad", pišu Novosti.

Po mnogima najlepši deo večeri je bilo Anino izvođenje čuvenog hita Edit Piaff  “La vie en rose”, kada je pokazala svu raskošnost svog pevačkog umeća. Posebnu draž je imalo i Anino izvođenje pesme  “I to je ljubav” za koju je rekla da je posle jedne svađe napisala svom suprugu dok su se još zabavljali. Na trenutke je bila duhovita čineći atmosferu intimnom i opuštenom, baš kao što je i želela. Na spektakularnom kraju za naslovnu pesmu koncerta su se pojavili dobošari predvođeni čuvenim Dragoljubom Đuričićem.

- Presrećna sam što sam konačno sebi ispunila želju da organizujem ovako kompleksan koncert, da spojim pop, rok, simfonijski orkestar , DJa i hor. Sad tek shvatam koliko je ovo bio ogroman posao i koliko je bilo smelo uključiti u nastup  čak 73 različita muzičara. Imala sam tremu kako će se sve složiti i kako će taj ogromni organizam da funkcioniše, ali čim sam izašla na binu , videla publiku i počela da pevam, emocije su me obuzele i uživala sam u svakom trenutku koncerta, dobijajući toliko ljubavi od prisutnih i toliko divne muzike od muzičara sa bine. Ovo je bila nezaboravna noć i obećavam da ću ovaj koncert uskoro ponoviti jer mnogobrojna publika nije uspela da nabavi karte -  izjavila je vidno uzbuđena Ana Stanić.

U prvim redovima, Anu su podržale porodica, prijatelji i kolege, među kojima su Marko Kon i Đorđe David.

Specijali gost na koncertu bio je reper Đorđe Miljenović, poznatiji kao Skaj Vikler, koji je razmrdao publiku hitom "Više nisi moj".

 

Dok su Skaj i Ana energično đuskali na sceni, fanovi su uglas pevali dobro poznte rime.

hellomagazin.rs ATA Images, promo, Instagram
Tagovi: ana stanić