Napustila je školu, postala novinar i želela uvek više: Kako je Ana Vintur sagradila imperiju

Napustila je školu, postala novinar i želela uvek više: Kako je Ana Vintur sagradila imperiju

Autor: | 04/11/2019

0

Ana Vintur, urednica magazina Vogue, već trideset godina važi za ličnost koja obeležava modnu industriju. Proslavila je 70 rođendan a i dalje izgleda zanosno.

Ana je poznata po svom ledenom stavu, po tamnim naočarima, bogatom krznu i visokim štiklama. Njena reč ima težinu i veoma se poštuje u svetu mode.

Sagradila je imperiju koja vredi više od sto milijardi dolara. Ona se smatra najmoćnijom ženom u svetu mode i svi je se pomalo plaše, zbog njenog iskrenog i surovog stava.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Martyna Mierzejewska (@martyna_mierzejewska) дана 11. Сеп 2018. у 9:44 PDT

Ovaj stav nasledila je od svog oca, koji je bio poznat kao Hladni Čarli. On je bio urednik poznatih novina - London Evening Standard, a ćerka je odlučila da krene njegovim stopama i da bude još bolja u tom poslu, piše mogujatosama.rs.

Ana je imala stila još od detinjstva. Često se protivila uniformi koju je morala da nosi tokom školovanja, jer je za nju to bio loš izbor koji čini da svi isto izgledamo. Ona se borila da se njen identitet primeti i da je ljudi primete kao ličnost, a vidimo i da je uspela u tome. Bob frizuru nosi još od mladosti i to je njen zaštitni znak. Zavolela je modu u tinejdžerskim danima, a želja za dobrim stilom postala je njena opsesija.

Ana je napustila školu, pa je upisala kurs za modu. I od toga je odustala, jer je mislila da zna bolje.

- Modu ili znaš ili ne znaš - govorila je.

Sa 20 godina postaje novinarka. Promenila je mnoge kompanije, radila je i za Harper’s Bazaar, ali to joj jednostavno nije bilo dovoljno dobro. Želela je uvek više. Radila je i za modne magazine Viva, Savvy i Penthouse, kao i za New York Magazine.

Često je imala nesuglasice na šefovima, bila je tvrdoglava i činila je sve samo da izgura svoje ideje na videlo. Davne 1988. godine Ana je postala urednica Vogue.

Ana ima posao iz snova i postala je nešto što mnoge žene žele da budu. Učinila je da Vogue bude ženska biblija, unela je sofisticiranost, seksipil i istinu u ovaj magazin. Učinila je da on bude jedan od najprodavanijih i da bude poštovan.

Ne postoji žena na svetu koja ne zna za Vogue, a ne postoji ni jedna poznata ličnost koja bi odbila intervju ili naslovnicu. Ana je po prvi put stavila na naslovne strane modele koji nisu premršavi i borila se protiv anoreksije u modnim magazinima. Bilo joj je bitno samo da se vidi kvalitet i oštro je govorila o svakome ko se ogreši o modu.

Ako niste, pogledajte film The Devil wears Prada, tamo ćete saznati sve o Ani.

hellomagazin.rs guliver/getty
Tagovi: ana vintur