Milan Gurović nakon optužbi za nasilje u porodici: Supruga mi smešta jer želim da se razvedem, a ona neće

Milan Gurović nakon optužbi za nasilje u porodici: Supruga mi smešta jer želim da se razvedem, a ona neće

Autor: | 11/12/2019

0

 Milan Gurović dobio krivičnu prijavu zbog nasilja nad suprugom i maloletnom ćerkom

Srpsku javnost je zatekla vest da je bivši košarkaš Milan Gurović priveden zbog nasilja u porodici. Domaći mediji su preneli informaciju da je 44-godišnji košarkaški as fizički nasrnuo na suprugu Tanju, sa kojom je u braku dve decenije, i njihovu 16-godišnju ćerku Milicu.  Gurović je u razgovoru za "Blic" ispričao da je pozadina događaja njegova namera da se razvede.

– Supruga hoće da mi napakuje jer već dve, tri godine hoću da se razvedem, a ona neće. Neće zato što sam ja Milan Gurović i imam para. Ne želim da pravdam sebe, ali žena me je napala. Vratio sam se iz Novog Sada, bio sam kod majke. Žena je odmah počela da histeriše, da me pljuje, odgurnula me je. Tada sam je uhvatio za vilicu i odgurnuo –  priča proslavljeni košarkaš i dodaje da se njihova ćerka umešala.

Milan Gurović: Supruga i ja smo strogi prema našoj deci ali to je za njihovo dobro

- Ćerku sam odgurno, zakačio sam je noktom, ima malu rasekotinu. Žena je pozvala Hitnu pomoć i prenemagala se kao da je na samrti, a nema nijednu masnicu - rekao je Gurović i istakao da već godinama supruga od koje hoće da se razvede "histeriše i pravi incidente".

Tanja i Milan Gurović: Ljubavi i dece nikad dosta

Milan Gurović sa suprugom Tanjom

Nekadašnji košarkaš je u razgovoru za magazin "Hello!"  svojevremeno rekao da svoje naslednike Milicu, Vukmana, Dimitrija i Dušanauči da, pre svega, budu dobri ljudi.

– Učim ih, pre svega, da budu dobri i pošteni ljudi. U ovo brzo, instant vreme teško je postaviti dobre temelje. U odnosu na moju generaciju, klinci su danas razmaženiji, nespretniji. Mi smo veći deo dana provodili napolju, u igri. Kad ste poslednji put videli dete koje se popelo na drvo? Nema toga, svi su „zakovani“ za internet, rekao je i priznao da ni njegova deca nisu izuzetak.

Milan Gurović o vaspitanju dece: Razmaženost u našoj porodici nije opcija

– Naravno da ni moja deca  nisu izuzetak, ali u našoj kući važi pravilo da su od prvog septembra do petnaestog juna „tač skrin“ telefoni „konfiskovani“. U školu nose starije modele, koji služe da nazovu po potrebi. Iako me zbog toga „mrze k’o Nemca“, jednog dana će shvatiti da je to bilo za njihovo dobro. Roditelj koji pobedi sebe, uspeće, priznao je tada i naglasio da nije jedan od onih roditelja koji postavljaju visoke ciljeve.

Da li supruga i vi nekad umete i da podviknete deci?

– Pre bih rekao da smo autoriteti na koje želimo da se ugledaju. Razmaženost nije opcija. Nismo od roditelja koji decu odvoze i dovoze. Vukman na trening ide peške, kao što sam i ja nekad činio. I nema četiri para patika, već jedne.

– Bolje da deca višak energije potroše na sportskim terenima, nego u tučama na školskim igralištima. Ponavljam, sve polazi iz kuće. Ne krijem da smo supruga i ja strogi prema našoj deci, ali za njihovo dobro. Želimo da prvenstveno budu dobri i pošteni ljudi. Čime će se baviti u budućnosti nije na nama, niti ćemo forsirati neki naš izbor. Srednji sin Vukan pokazuje ljubav prema košarci i naravno da bi mi bilo drago da krene tim putem, pa i da me prestigne u rezultatima, ali to isključivo zavisi od njega. Ni mene niko nije sputavao kada sam odlučio da se bavim sportom, iako je moj tata bio mesar. Nisam od roditelja koji postavljaju visoke cilje. Decu treba bezuslovno voleti i podržavati, a ne opterećivati. Na nama, roditeljima, je da uvek imamo u vidu gde su, šta rade i sa kim se druže. Ako se tako postavimo od njihovog najranijeg uzrasta, mala je verovatnoća da će izrasti u problematične osobe, rekao i priznao da ćerka najviše podseća na njega.

– U ćerki najviše prepoznajem sebe, ona je živa vatra. Jedan sin joj je jako sličan, oboje više odlučuju srcem nego glavom. To ćemo morati malo da korigujemo, u skladu sa onom pričom o greškama na kojima se uči - rekao je Gurović pre dve godine za "Hello".

 

 

Hellomagazin.rs Luka Šarac/Ata
Tagovi: milan gurović