Božić u domu Ane Bekute: Kuvam sa puno ljubavi, kao što sam navikla u detinjstvu

Božić u domu Ane Bekute: Kuvam sa puno ljubavi, kao što sam navikla u detinjstvu

Autor: | 07/01/2020

0

Božić  u domu Ane Bekute


Praznici su vreme koje većina provodi u krugu porodice, uz bogatu trpezu i druženje, a ni pevačica Ana Bekuta nije izuzetak. Ona je otkrila da prazničnu trpezu priprema sa puno ljubavi, baš kao što je naučila u detinjstvu. Božić u domu Ane Bekute budi najlepša sećanja iz detinjstva.

- Trpeza je uobičajena. Ja volim da pazarim ovde na Kalenić pijaci, ovde imam svoje prodavce i sa njima pazarim godinama. Znamo se u dušu. Sada ćemo kupiti prvo sir i kajmak i onda ćemo kupovati voće i povrće, nešto malo ovog zrnastog voća. Božić je svakako najradosniji praznik i Božiću smo pridavali veliki značaj. Sećam se moje pokojne bake, ona je bila zadužena za kuću, pošto su se tata i mama trudili da nam obezbede neki dinar da bi preživeli. Živeli smo skromno, ali nije nedostajalo ljubavi i ja kada kuvam, kuvam sa mnogo ljubavi - rekla je Bekuta za "Premijeru" koja je nedavno otkrila kakvim prazničnim pravilima uči unuke Sonju i Branka.

Ana Bekuta je postala baka u 39. godini: To je prednost, jer sada sa Brankom i Sonjom putujem, uživam i radim

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ana Bekuta (@anabekuta1) дана 20. Нов 2019. у 3:53 PST


-Standardno. Mislim da tome učim i svoju unuku i unuka da te naše praznike treba da krasi standardna praznična kuhinja i da im se ureže u sećanje da tako treba i nikako drugačije – rekla je Ana, te dodala da joj unuci veoma pomažu. Moram da priznam da mi je Sonja desna ruka, već je stasala devojka, Branko takođe ide u kupovinu, sluša. Dobri su mi – rekla je Ana koja je Novu godinu provela radno u jednom prestoničkom restoranu.

Inače pevačica je vrlo mlada postala baka – već u 39. godini, što s ove distance smatra prednošću.

– To je prednost u smislu da sad, sa 60, imam unuka od 21 i unuku od skoro 19 godina, tako da sa njima i putujem poslednjih godina, Branko i Sonja mi pomažu u poslu, koliko je god to moguće, voze me… S te strane, stvarno sam presrećna što su stasali u ljude koji su od koristi i koji mogu da pomažu, istakla je nedavno pevačica.

Ana Bekuta: Najdraže novogodišnje noći dočekala sam sa mojim Milutinom

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ana Bekuta (@anabekuta1) дана 26. Сеп 2018. у 2:32 PDT


–Takav je posao. Biće vremena kada ćemo odmarati, uživati jedni u drugima i nadoknaditi propuštene trenutke, istakla je Ana  nedavno pred kamerama emisije “Premijera”.

Praznični dani Anu uvek asociraju na period kada je bila dete

– Mene svaki veći praznik vezuje za detinjstvo. Sećam se da je u mojoj porodici baka, očeva majka, bila zadužena za poštovanje običaja. Na jutarnjoj službi učili smo da recitujemo crkvene pesmice, pa smo dobijali bombone za to. To je bilo šezdesetih godina, Srbija je tada bila poprilično siromašno društvo, ali naša crkva je uvek nalazila način da na velike praznike obraduje decu slatkišima – rekla je Ana.

 

 

Hellomagazin.rs Luka Šarac/Instagram/Ana Bekuta
Tagovi: ana bekuta

Najnovije vesti