Velika tragedija: Preminula Neda Arnerić

Velika tragedija: Preminula Neda Arnerić

Autor: | 10/01/2020

0

Slavna glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini života

Neda Arnerić preminula je danas u 67. godini, a brat ju je pronašao mrtvu u stanu.

Auto patrola na licu mesta obavila je razgovor sa njenim bratom Arnerić Predragom. On jeizjavio da je danas hteo da obiđe sestru koja je živela sama na navedenom stanu, ali da je naišao na zaključana vrata, prenose domaći mediji.

Angažovao je bravara koji je stručno otvorio vrata, nakon čega je Predrag zatekao preminulu na stolici za trpezarijskim stolom. Hitna pomoć konstatovala smrt, nije bilo tragova nasilja.

Neda Arnerić: Ne odustajte od života kad ostanete sami, možete ponovo naći nekoga

– Ne prija mi ova topla jesen i jedva čekam da zahladni. Sve što nije prirodno i postepeno, onako kako smo navikli, meni ne odgovara. U horoskopu sam Rak, što znači da volim lagani ritam – dva koraka napred, jedan nazad. Imam svoju „kućicu na leđima“ iz koje me je, priznajem, izmamilo ovo sunce što sija kad mu vreme nije - rekla je Neda u svom poslednjem intervjuu za "Hello!".

Neda Arnerić život je posvetila glumi

Glumica je odigrala niz zapaženih uloga na filmu, seriji i pozorištu. U svet glume ušla je vrlo rano, a mnogi će se iznenaditi kada saznaju da nije završila Fakultet dramskih umetnosti.

Neda je sa 16 godina upisala Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u klasi profesora Milenka Maričića. Međutim, nije završila Akademiju jer je zakon branio da studenti prve i druge godine snimaju filmove i predstave, a Nedi su stizale brojne ponude koje nije mogla da odbije.

Sjajna Neda Arnerić 200. put pred publikom Beogradskog dramskog pozorišta u predstavi “Igra parova” (foto)

foto: Boško Karanović

Njeni roditelji su insistirali da bude fakultetski obrazovana jer su se plašili da neće imati od čega da živi kada popularnost prođe. Zato je glumica zagrejala stolicu i 1980. godine je diplomirala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

– Svako od nas, bez obzira čime se bavi, oseća potrebu za predahom. Imam takvo zanimanje da mogu sebi da priuštim luksuz i kažem: “Ja sad malo ne bih radila“. Da sam zaposlena u opštini, morala bih da otvaram bolovanje. Ovako, samo saopštim kolegama da želim malo vremena za sebe, i svi imaju razumevanje. Radujem se povratku, a već sam se malo “zagrevala” kroz gostovanja sa “Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo - pričala je Neda za "Hello!".

Neda je videla sebe kako jednog dana živi u Alpima

Slavna glumica maštala je da jednog dana napusti Srbiju i preseli se u Alpe.

- Izvesnija je Austrija, gde imam mali stan u Alpima. Kako godine prolaze i kako se polako opuštam u penziji, sebe sve više vidim u tim krajevima.

Na temu “prvi put” možemo da dodamo i to da ćete u decembru prvi put posetiti Indiju.

– Ta zemlja, prepuna kontrasta, oduvek mi je bila inspirativna; budizam mi je nekako blizak, o Salmanu Ruždiju znam sve… Međutim, moj muž nikad nije želeo da ide na tu stranu sveta. Govorio je: “Dosta mi je moje sirotinje, neću da gledam tuđu”. Nedavno sam, posle duže pauze, ponovo krenula na časove joge, gde sam i čula za mogućnost odlaska u Indiju. Pitala sam mogu li da se pridružim, odgovorili su mi: “Naravno, ali ide se u jedan ašarm, gde se vodi strog asketski život. Da li si spremna na to?” Verujem da mogu da izdržim deset dana u rigoroznim uslovima i unapred se radujem novom iskustvu. Sigurna sam da će mi biti zanimljivo, a ko zna, možda naučim i da meditiram - otkrila je glumica nedavno za naš magazin.

Neda Arnerić u svojoj dugoj karijeri ima više od 110 filmskih i televizijskih uloga i 40 pozorišnih predstava.

hellomagazin.rs Luka Šarac, ATA Images, Boško Karanović
Tagovi: neda arnerić