Mima Karadžić sa suzama u očima: Nedu sam video pre 10 dana, smejali smo se i šalili

Mima Karadžić sa suzama u očima: Nedu sam video pre 10 dana, smejali smo se i šalili

Autor: | 17/01/2020

0

Mima Karadžić vidno potrešen nakon komemoracije u Jugoslovenskoj kinoteci, ispričao je kako je izgledao njegov poslednji susret sa Nedom Arnerić

Juče je u Jugoslovenskoj kinoteci održana komemoracija glumici Nedi Arnerić , gde su se pojavile njene brojne kolege.

Direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić naveo je da su neverovatna skromnost i odsustvo preterane profesionalne ambicije Nedu Arnerić činili još većom.

– Neda je bila i ostaće velika, i to ne samo kada govorimo o njenom profesionalnom pozivu – glumi. Veliki umetnici ne odlaze nikada – kazao je on.

Tokom komemoracije prikazani su inserti iz filmova u kojima je glumila Neda Arnerić, poput “Jutra”, “Višnje na Tašmajdanu”, “Ljubavnog života Budimira Trajkovića”, “Ko to tamo peva”, “Varljivog leta ’68” i “Tri karte za Holivud”.

Nakon toga je prikazan film “Ukleti smo, Irina“ (1973) reditelja Koleta Angelovskog sa Nedom Arnerić i Velimirom Batom Živojinovićem u glavnim ulogama.

Mima Karadžić vidno potrešen

Među brojnim kolegama i prijateljima na komemoraciji juče se pojavio i Mima Karadžić.

Glumac je nakon komemoracije vidno potrešen za novinare rekao kako će je pamtiti i osvrnuo se na svoje poslednje sećanje na nju.

- Pamtiću je po tome što je bila sjajna glumica, sjajna koleginica, bila je pametna žena, bila je vrhunska dama, bila je svoja, mislim da je bila divna. Valjda je dosta to po čemu će je pamtiti, a pamtiću je sigurno. Stvarno je bilo divno raditi sa njom - rekao je Mima za "Pink".

Glumac je ispričao i kako je izgledao njihov poslednji susret pre samo nekoliko dana.

- Pre 10 dana sam je video ispred pozorišta, tu smo se šalili, bilo je veselo. Pitala me je kad ćemo da napravimo nešto da igramo ona i ja.. I ja sam rekao da ćemo napraviti. Bio sam zatečen, iznenađen - prisetio se glumac.

Otišla je dama sa velikim "D" 

Nedina smrt desila se iznenada, a depresija sa kojom se dugo borila uzela je maha.

Njeno beživotno telo u stanu u kojem je živela, pronašao je njen rođeni brat Predrag Arnerić.

Zgrada u kojoj je stanova Neda Arnerić

Poslednja Nedina želja bila je da bude sahranjena tajno, samo u prisustvu najbližih članova porodice i prijatelja.

Pokojna glumica ostavila je u amanet da bude kremirana i položena na Novom groblju, pored svoje najveće ljubavi, supruga Milorada Mešterovića, koji je preminuo krajem 2018. godine.

Kremacija je u subotu, 18. januara u 16,30 sati, na Novom groblju u Beogradu. Takođe, kako je saopšteno iz Gradske uprave Beograda, urna istaknute glumice biće položena u Aleji zaslužnih građana.

Njen veliki prijatelj i kolega, glumac Feđa Stojanović na komemoraciji ispirčao je da je Nedi gluma donela puno, ali mnogo i oduzela.

-  Nema one predivne dame sa velikim slovom ‘D’, nema moje prijateljice - rekao je drhtavim glasom Feđa.

Glumac je pre nekoliko dana naveo i da se Neda svim srcem borila protiv depresije, ali da je bolest, nažalost, bila jača.

Feđa Stojanović o Nedi i njenim poslednjim danima: Pila je lekove, njen život je bio ogromna depresija

Njen život je bio ogromna depresija. Često mi je pričala kako je pod lekovima, da ide kod psihijatra. Možda je njena smrt upravo posledica svih tih lekova koje je uzimala. Depresija je zlo u njenom životu. U njenoj glavi se svašta izmešalo. Imala je takav život, a najveći problem je bio taj što je preskočila mnoge faze u svom životu. Nije imala detinjstvo. Kao devojka nije izlazila već je mnogo snimala i radila, te na čovek to ostavi mnoge posledice, što je i sama znala da kaže - izjavio je Stojanović.

Hellomagazin.rs ATA Images