Vanesa Brajant: Bog je znao da ne mogu jedno bez drugog i uzeo ih je oboje

Vanesa Brajant: Bog je znao da ne mogu jedno bez drugog i uzeo ih je oboje

Autor: | 25/02/2020

0

 Potresan govor Vanese Brajant na ceremoniji u Los Anđelesu, u čast tragično preminulom Kobiju i Điani 

Vest da su bivši košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant i njegova trinaestogodišnja ćerka Điana poginuli u helikopterskoj nesreći rastužila je planetu.  U Los Anđelesu je održana komemoracija koja je imala za cilj da slavi život tragično stradale NBA legende i njegove ćerke.  Ovaj tužni skup je otvorila Bijonse pesmama koje je Kobi najviše voleo "XO" i "Halo".  Pored nje, svoje numere su izvele i Kristina Agilera i Ališa Kiz.

Kobi Brajant i ćerka Đijana na intimnoj ceremoniji u Los Anđelesu ispraćeni na večni počinak

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @nbatv on Feb 24, 2020 at 10:53am PST

Posebno dirljivo bilo je izvođenje Betovenove "Mesečeve sonate", koju je Kobi jednom prilikom odsvirao specijalno za svoju suprugu Vanesu.

Vanesa održala govor koji je rasplakao prepun "Stejpls" centar

Prvi deo svog govora Vanesa je posvetila ćerki Đini za koju je rekla da je bila brižna, da je volela da pleše i da pravi kolače.

– Điđi bi verovatno postala najbolja košarkašica u ženskoj NBA ligi – rekla je Vanesa u prvom javnom govoru posle nesreće i dodala.

– Nikada neću videti ćerku kako šeta ka oltaru, njen prvi ples sa ocem na podijumu ili sa mnom, niti ću dočekati njenu decu – 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @nbatv on Feb 24, 2020 at 11:38am PST


Kada se oprostila od ćerke Vanesa je govorila i o suprugu.

– Nisam ga doživljavala kao slavnu osobu, kao sjajnog košarkaša. Bio je moj. Bio mi je sve. Bio je neverovatan suprug - Kobi me je voleo više nego što mogu da opišem bilo kojim rečima.  Kobi je bio MVP očeva za ćerke. Bog je znao da oni ne mogu jedno bez drugog i morao je da ih uzme oboje. Čuvaj našu Điđi, a ja ću se brinuti za Nataliju, Bjanku i Kapri. Mi smo još uvek najbolji tim. Počivajte u miru i zabavljate se u raju dok se jednog dana ne sretnemo. Volimo vas i jako nam nedostajete – rekla je neutešna Vanesa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanessa Bryant ? (@vanessabryant) on Jan 29, 2020 at 4:59pm PST

Majkl Džordan u suzama govorio o svom mlađem bratu

Komemoraciji u Stejpls centru su prisustovale i košarkaške legende Medžik Džonson, Šekil O'Nil i Majkl Džordan koji je održao emotivan govor.

– Zahvalan sam Vanesi i Brajantovoj porodici za priliku da govorim večeras. Kobi nije ostavio nikakvu rezervu ništa u svom rezervoaru, jer je davao sve od sebe. On je bio kao moj mlađi brat, uvek je hteo da pričamo i takmčenju i o mojim dostignućima. Ja želim da pričam o njemu. Želeo je da bude najbolji košarkaš koji može da bude.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Jordan | Rare Air (@therareair) on Feb 24, 2020 at 12:50pm PST


– Od kada ga znam, ja želim da budem najbolji stariji brat koji mogu da budem. Da bih uradio to morao sam da izdržim sva ta pitanja, poruke u 3 noću, zbog njega, da bi bio bolja osoba, košarkaš. Pričali smo o biznisu, porodici o svemu i samo je želeo da bude bolja osoba – rekao je Džordan kroz suze.

 

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram