Fudbalski as preživljava teške trenutke: Drama u porodici Kristijana Ronalda

Fudbalski as preživljava teške trenutke: Drama u porodici Kristijana Ronalda

Autor: | 03/03/2020

0

Majka Kristijana Ronalda hitno hospitalizovana

Fudbalski as Kristijano Ronaldo preživljava vrlo teške trenutke. Naime, njegova majka Dolores Alveiro, preživela je moždani udar, zbog čega je hitno prevezena u bolnicu u Funšalu, prenose strani mediji.  Dolores je u bolnici Nelio Mendonka, u kojoj se i Kristijano rodio, podvrgnuta hirurškoj intervenciji čišćenja arterija. Došlo je do komplikacija zbog prekida krvotoka, ali njeno stanje je sada stabilno.

Borba sa tumorom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maria Dolores (@doloresaveiroofficial) on Oct 11, 2019 at 3:02am PDT


Ovo nije prvi put da se majka Kristijana Ronalda bori sa zdravstvenim problemima. Njoj je rak dojke prvi put otkriven 2007. godine, kada je bila podvrgnuta radioterapijama i terapijom medikamentima.  Dve godine kasnije  Ronaldo je donirao 100.000 funti da se izgradi centar za lečenje tumora u bolnici koja je spasila njegovu majku.  Pre tačno godinu dana ova 65- godišnjakinja je saopštila da se tumor vratio.

– Operisala sam drugu dojku u Madridu, išla na zračenja i sada se borim za život   rekla je Dolores Aveiro portugalskoj televiziji u februaru 2019. godine i dodala da još ne zna da li će biti druge operacije.

Ronaldo izuzetno vezan za majku

Slavni fudbaler nikada nije skrivao koliko je vezan za majku,  posebno nakon što je njegov otac preminuo 2005. godine nakon višegodišnje borbe s alkoholizmom.

Dolores Aveiro, je svojevremeno ispričala je da je razmišljala o abortusu dok je bila trudna sa četvrtim detetom, odnosno, Ronaldom.

– Najlepša stvar koju imamo su naša deca – ovim rečima je majka fudbalske zvezde započela promociju svoje knjige  “Majka hrabrost” u Sao Paolu.


Dolores je napustio otac kada je imala šest godina. Odrastala je u sirotištu, a kada se vratila kući, živela je u teškim uslovima za jedno dete. Udala se za Hosea Dinis Alveira, sa njim je dobila dvoje dece, pre nego je otišao u rat. Kada se vratio iz rata, bio je druga osoba, tvrdi. Odao se alkoholu zbog čega je i razmišljala o prekidu trudnoće.

– Već sam imala troje dece, zato sam htela da abortiram, ali nisam mogla. Zahvalna sam što je tako ispalo, jer je Kristijano zvezda koja je obasjala moj život – rekla je Aveiro.

– Veoma sam svesna da sam majka Kristijana Ronalda, ali ja ga ne odvajam od moje ostale dece. Tu razliku pravi svet, ali je on za mene isto što i troje drugih–  priča Alveiro.

Ronaldov otac nije doživeo dane da svedoči vrhuncu slave svoga sina

Ronaldov otac Žoze Dinis Aveiro bio je alkoholičar i bivši vojnik, a umro je od ciroze jetre u 52. godini, kada je Kristijano imao samo 20 godina. Nažalost, nije doživeo dane da svedoči vrhuncu slave svoga sina, kao ni rođenju njegove dece.

 – Stvarno nisam puno poznavao svog oca. Bio je alkoholičar. Nisam s njim mogao ni da razgovaram. Nismo imali nijedan normalan razgovor. Bilo je teško  – rekao je nedavno  gostujući u šou Pirsa Morgana “Good Morning, Britain”.

Suze Kristijana Ronalda tope i najtvrđa srca: Nikada nisam video ovaj video, ne mogu da verujem! (video)

Kristijano je često naglašavao koliko mu je žao zbog toga, a prijatelj njegovog oca, koji je s njim bio u vojsci, rekao je da se Žoze uvek hvalio da će njegov sin jednoga dana biti najbolji igrač na svetu.

Fudbalski as napunio je 35. godine i živi život o kom nije ni sanjao

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Jan 29, 2020 at 9:09am PST

Kristijano Ronaldo je  svojim talentom, ali i ogromnim radom, uspeo je sebi da stvori život iz bajke. Novac mu više nije motiv za uspeh, ali on ne prestaje da obara rekorde. Ronaldo je uoči rođendana dao intervju za portugalski magazin "A Bola" u kojem je otkrio neobičnu činjenicu o sebi.

 – Kad sam bio klinac, mislio sam da ću sa 35 godina biti ribar na Madeiri. Nisam mogao ni da sanjam da ću imati ovakvu fudbalsku karijeru i da ću igrati u klubovima u kojima sam igrao. Nije bilo lako, put je bio težak, ali isplatilo se  –rekao je Ronaldo, koji je u karijeri osvojio pet Liga šampiona, pet Zlatnih lopti i oborio mnoge rekorde od kojih se jedan odnosi i na popularni Instagram. Naime, dostigao je rekordnih 200 miliona pratilaca, što nije pošlo za rukom ni članovima klana Kardašijan-Džener.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Dec 29, 2019 at 12:17pm PST


Ronaldo je otac četvoro dece: troje su rodile surogat majke – devetogodišnjeg sina Kristijana Ronalda Juniora, kao i dvogodišnje blizance Evu i Matea, dok je Alana Martina zajednička ćerka sa izabranicom Heorhinom.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram