I zvanično: Evrovizija 2020 otkazana!

I zvanično: Evrovizija 2020 otkazana!

Autor: | 18/03/2020

0

Evrovizija 2020 otkazana je, što znači da ove godine neće biti prestižnog muzičkog takmičenja u kojem bi učestvovala i naša zemlja sa pesmom "Hasta La Vista" koju izvodi trio Hurricane

Srpski muzički predstavnik za ovogodišnju Evroviziju, nažalost, neće imati priliku da se takmički na prestižnoj manifestaciji. Razlog je to što je muzičko takmičenje "Evrovizija 2020" danas i zvanično otkazano.

Zbog epidemije korona virusa, organizatori su bili prinuđeni da Evroviziju otkažu, objavila je Evropska radiodifuzna unija (EBU).

Sanja Vučić iskreno: Bolest sam otkrila pre tri godine, do kraja života ću biti na lekovima

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели EUROVISION • ЕВРОВИДЕНИЕ 2020 (@eurovisionclub) дана 18. Мар 2020. у 7:33 PDT

Televizijski događaj, na kojem učestvuju predstavnici 41 različite zemlje iz cele Evrope, a i šire, trebalo je da se održi u Roterdamu od 12. do 15. maja.

Ipak, organizatori su na Tviteru objavili da u maju neće biti Evrovizije.

- Već nekoliko nedelja tražili smo alternativne opcije da se nastavi muzičko takmičenje Evrovizija. Ipak, zbog širenja koronavirusa u Evropi i zabrana koje je izdala vlada, nemoguće je da se sve desi kako je planirano. Ponosni smo što je Evrovizije bez prekida bilo poslednjih 64 godine. Ali i veoma smo tužni što se ne može odigrati u maju - stoji u zvaničnom saopštenju koje je objavljeno na Tviteru.

A kako izgleda dečko pevačice Sanje Vučić pogledajte OVDE

Pobednice Beovizije, bend Hurricane, tako neće biti u prilici da pokaže svoje vokalne sposobnosti i takmiči se sa numerom "Hasta La Vista".

Beovizija 2020: Hurricane će predstavljati Srbiju u Roterdamu (video)

Trio koji čine Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić nakon sabiranja glasova stručnog žirija i publike odnele su ubedljivu pobedu na Beoviziji.

- Jako nam je žao što je došlo do otkazivanja Evrovizije, ali to su mere prevencije i odluka nadležnih organa. Mi smo se spremale kao da se ništa ne dešava ali poštujući odluke vlade Republike Srbije stali smo sa pripremama. A sad smo dobili i zvaničnu informaciju da je Evrovizija otkazana - rekle su vidno razočarane devojke za "Telegraf" i dodale:

- Mi tu ništa ne možemo, sem da ispoštujemo. Naravno da smo razočarane, ne samo zbog otkazivanja Evrovizije već zbog celokupne situacije koja nas je zadesila. Nadamo se što bržem završetku ove agonije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ESC Serbia | Evrovizija.rs (@evrovizija) дана 12. Мар 2020. у 12:25 PDT

Hurricane - prve muzičarke sa Balkana koje su snimile singl u studiju "Universal Music"

Nakon što su prošle godine konkurisale za Beoviziju, devojke su spakovale kofere i otputovale u Los Anđeles gde su dva dana snimile dva singla za američko tržište.

Pesme su im radili višestruko nagrađivani autor Brajan Tod koji je sarađivao sa Majli Sajrus i Keli Klarkson i mnogim drugim svetskim zvezdama. Brajan je producent u Universal-u koji je bio nominovan za najznačajniju muzičku nagradu "Grammy".

Ovaj producent i kompozitor zajedno sa tekstopiscem Adisom Eminićem, koji je učestvovao kao autor na nekolicini numera u okviru Evrovizije. A sa njima i oskarovka Vanesa Campanja potpisuje dve nove pesme grupe Hurricane.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HURRICANE (@hurricane_official) дана 16. Дец 2019. у 7:07 PST

Snimalo se u dva studija. U studiju Village snimljen je prvi singl pod nazivom “Roll the Dice”. Ovaj studio je poznat kao mesto odakle su izašle pesme koje su imale višemilionske tiraže.

U pomenutom studiju snimale su Lejdi Gaga, Dr Dre, Bijonse, Elton DžonFrenk Zapa i mnoga druga vodeća imena svetske muzičke scene.

Nakon što su završile prvi, devojke iz grupe Hurricane drugi singl snimile su u Universal studiju u okviru ogromnog kompleksa Universal Publishing grupe. Poznato je da je Universal jedan od najvećih autoriteta kada su u pitanju muzička izdanja.

hellomagazin.rs guliver/getty, twitter, instagram