Jovana Joksimović tužna i u neverici: Zbogom, dobri moj (foto)

Jovana Joksimović tužna i u neverici: Zbogom, dobri moj (foto)

Autor: | 29/03/2020

0

Jovana Joksimović, kao i brojne javne ličnosti, od juče su u potpunom stanju šoka, jer je poznati novinar i urednik kultne emisije "Pozovite 92", Igor Spasov, pronađen mrtav u svom stanu

Igora Spasova svi su obožavali, a njegov specifičan glas, talenat i način govora zauvek će ostati upamćeni u svetu novinarstva. Vest da je juče pronađen mrtav u svom stanu u Beogradu, načisto je potresla javnost.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели BKTVNews (@bktvnews) дана 28. Мар 2020. у 9:52 PDT

Kako su preneli mediji, na telu poznatog novinara i urednika kultne emisije "Pozovite 92", nije bilo vidljivih povreda. Prema prvim informacijama, voditelj je preminuo u snu. Njegovi prijatelji kažu da se poslednjh dana nije žalio, ali da je nedavno imao infarkt i da je imao prolema sa srcem.

Brojne poznate ličnosti, među kojima naši poznati voditelji, novinari i glumci oprostili su se od Igora emotivnim porukama.

Jovana Joksimović - Dobro moj Igore, prerano si otišao

Jovana Joksimović među prvima je na svom Instagramu objavila Igorovu fotografiju i napisala dirljivu poruku.

- Zbogom, dobri moj Igore! Prerano si otisao. Počivaj u miru - Jovanina je poruka ispunjena bolom i nevericom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jovana Joksimovic (@jjovanajoksimovic) дана 28. Мар 2020. у 9:04 PDT

Voja Nedeljković, takođe se od velikog prijatelja i kolege oprostio emotivnom porukom.

- Prag, april 2017. Moj prijatelj Igor Spasov. Ljubitelj filma, montaže, muzike i života. Reče mi pre neki dan da bi voleo da ode ponovo do Indije. Igi moj... znam da si krenuo na taj put... - napisao je Voja potpuno slomljen zbog prerane Igorove smrt.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Vojevanje (@voja.nedeljkovic) дана 28. Мар 2020. у 9:53 PDT

Vesna Dedić informaciju o smrti svog dugogodišnjeg kolege i prijatelja, saznala je upravo kada je videla ovaj post Voje Nedeljkovića na Instagramu... Činjenicu da Igora više nema, ona nikako ne želi da prihvati.

Koliko odbija da prihvati njegovu smrt, govori i njena poruka na ovoj društvenoj mreži.

Vesna Dedić: Odlazak sa RTS-a doživljavam kao kukavički čin jer ne želim i ne umem da se borim u tom sistemu

- Igor Spasov! Ne znam da li je bio lepši naš zajednički rad u Jutarnjem programu subotom RTS ili izlasci 90-ih na najbolje žurke u gradu posle noćne montaže. Videla sam sad kod @voja.nedeljkovic da je danas napustio Beograd. Sve nešto mislim da je iskoristio ovu vanrednu situaciju i otišao negde gde je naumio. Ne verujem... Kako da kažem zbogom?! Pišu vidim i portali... Ne razumem i neću - stoji u Vesninoj poruci.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Vesna Dedić (@dedicvesna) дана 28. Мар 2020. у 10:07 PDT

Koliko je Igor bio cenjen u novinarskim krugovima, i koliko su njegovi saveti bili dragoceni svima njima, govori i poruka Dejana Pantelića.

- Nisam ti nikada rekao da mi je mnogo znacila tvoja podrska....  i sada ti obećavam nećemo te više imitirati jer nema ko da nam kaže CRTAČU VAS KREDOM. Pozdravi nam Klajna - napisao je Dejan, koji je odmah dobio reakciju svog kolege Ivana Zeljkovića, poznatijeg kao Zeka Milioner.

Dejan Pantelić o borbi sa rakom: Mislio sam da me svi lažu i da neću preživeti

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dejan Pantelić (@deki.pantelic) дана 28. Мар 2020. у 12:17 PDT

- Sad vidim. Bas strašno. Uvek u akciji, pokretu... i profesor za sve nas. Je l' mi veruješ da i danas primenjujem u poslu i setim se nekih njegovih reči često... a i to što nas je okupljao danima, ali i noćima po kafićima i onako usput delio životne savete... veliki čovek, profesionalac i brat. Mnogo mi je žao - napisao je Zeka.

Igor Spasov je živeo na relaciji Prag-Beograd, bio je profesor na fakultetu u Pragu, predavao montažu. On je 1982. do 1986. godine studirao na češkoj filmskoj i TV akademiji FAMU. Devedesetih je postao poznat kao autor i voditelj kultne emisije crne hronike "Pozovite 92" na Radio-televiziji Beograd.

Posle dugogodišnjeg rada na RTS-u prešao je na BK televiziju, gde je napravio i vodio emisiju "Ekspirijum". Nakon gašenja BK TV otišao je u Češku.

Bio je od 2012. do 2014. godine urednik i producent na praškog televiziji Metropol, navodi "Kurir". Tamo je bio autor emisije "Volim Prag", kao i emisije crne hronike.

U Pragu je 2014. godine osnovao privatnu produkciju "Ekspirijum". Proteklih godina predavao je na međunarodnom filmskom konzervatorijumu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ??Београдски Bремеплов?? (@beogradski_vremeplov_011) дана 9. Нов 2018. у 2:25 PST

hellomagazin.rs ATA Images, Instagram

Najnovije vesti