Sara Jo za Hello!: Moje bjuti-posledice karantina

Sara Jo za Hello!: Moje bjuti-posledice karantina

Autor: | 23/05/2020

0

Karantin ima i svoje dobre strane jer se koža odmorila od šminke, ali utisak malo kvare bjuti posledice - grickalice, briga o frizuri, izostanak treninga i drama zbog skidanja gel-laka za nokte

Sredinom aprila, u monotoniju vanrednog života Sara Jovanović unela je malo radosti spotom „Kaži mi“, koji je snimila u februaru. Neko vreme pitala se da li je pravi trenutak da ga objavi, a onda je rekla - idemo. Da je pop zvezda bila u pravu, potvrđuje podatak da je za samo četiri dana imao milion pregleda na „Jutjubu“. Dok se, s jedne strane, radovala uspehu, a sa druge pitala kada će doći trenutak da sa svojom publikom ponovo komunicira uživo, Sara Jo pričala nam je o bjuti-posledicama karantina.

- Sve što sam ranije radila u vezi za negom radim i sada, ali natenane. Otkako sam u karantinu najveći neprijatelji su mi grickalice i slatkiši, koje, inače, ne jedem jer za njima ne osećam potrebu, pogotovo kad treniram. Sada sam u konstantnom iskušenju, naročito dok gledam filmove i serije. Srećom, uglavnom je reč o grickalicama iz zdrave hrane, ali i tu mora da postoji granica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Jo (@sarajoofficial) on Nov 29, 2019 at 7:07am PST

Na šta mislite kada govorite o negovanju bez žurbe?

- Češće se umivam, jer sam proteklih godina shvatila da ljudi nisu svesni koliko je važno da lice bude savršeno čisto. Umijem se prvo gelom, pa onda preko lica pređem micelarnom vodom. Nekoliko nedelja pred početak karantina otkrila sam jedan naš organski i veganski brend, pa sada testiram njihove proizvode. Uzela sam gel za umivanje, esencijalnu vodu, kremu od jabuka i neko ulje. Pre promocije nove pesme nisam stavljala šminku, pa se koža odmarala.

Primećujete li razliku?

- Kako da ne. Takođe, redovno spavam. I dalje je to malo jer, bez obzira na to u koje vreme legnem, uvek ustajem oko sedam ili osam, delom zbog navike, a više da bih izvela Noru u šetnju. Ipak, novi ritam primećuje se na koži.

Pročitajte: Sara Jovanović - U poslednje vreme sam vrlo emotivna

Šta ste od šminke najčešće koristili prethodnih nedelja?

- Zavisi kako sam bila raspoložena. Uglavnom, tu je "Noreva" BB krema, korektor “Tarte Shape Tape”, koji mi je Dunja donela iz Amerike, puder u prahu za setovanje “Kat von D”, standardna kombinacija olovke i gela za obrve, pa „nude“ senka, crveni karmin ili „nude“ sjaj. Moja zauvek omiljena „nude“ olovka za usne je “Artdeco“ broj 18, a obožavam i njihov karmin koji minimalno sadrži boju, a daje svežinu. Kad pričamo o „nude“ karminima, moram da pomenem i “MAC Cherish”, koji sam nedeljama “lovila” po radnjama jer se brzo proda. Nikada nisam probala bolji sjaj za usta od “Fenty Beauty”, koji je Rijana lansirala pre nekoliko meseci. Jutros sam, vapeći za seratoninom, otišla u „dm“ i kupila ne znam koliko četkica za šminku iako trenutak nije baš idealan za takve nabavke. Jednostavno, želela sam da obradujem sebe, a i nameravam da isprobam neke nove tehnike šminkanja.

Pročitajte: Sara Jovanović otkrila zašto još uvek ne razmišlja o udaji

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dunja Jovanic (@imfashionbabe) on Oct 31, 2019 at 3:17am PDT

Na koje tehnike mislite?

- Dunja Jovanić je na „Instagramu“ već prikazala novi način teniranja lica, koji je sušta suprotnost onome što svi radimo. Stavi se krema, potom puder za setovanje, preko njega prajmer, pa tek na kraju tečni puder. Zvuči suludo, ali lice izgleda fantastično. Na taj način zadržavaju se sjaj i svežina, a koža se ne izmasti.

Pretpostavljamo da kosi prija što ne pravite frizure iz dana u dan?

- Maja Stanišić je moju kosu toliko razmazila da se vidi da joj nedostaje i njena stručnost i proizvodi za profesionalnu negu. Pre karantina imala sam brojne nastupe i snimanja, a samim tim i mnogo frizura. Ovo bi bio idealan period za regeneraciju kose kada bih imala adekvatne preparate, ali ih nisam na vreme nabavila. Uz to, kada je o kosi reč, pravi sam amater.

Pročitajte: Sara Jovanović - Za ljude mogu da budem ovo ili ono, ali je važno šta vidim kada se pogledam u ogledalo

Da li je ovo, posle mnogo eksperimenata, frizura kakvu nameravate da nosite neko vreme?

- Nisam planirala da kosu puštam do određene dužine, već sam prvo uživala u pažu, a onda sam shvatila da imam sve više opcija za različite frizure, od kojih mnoge i sama umem da napravim. Tako sam stigla dovde. Boju smo postepeno osvežavale. Samo sam Maji mogla da verujem da će delovati prirodno i ići uz moj ten. Toliko godina sam eksperimentisala, da sam se zasitila svih promena. Htela sam prirodnu boju, a da ipak bude zanimljivo.

Pročitajte: Sara Jovanović - Nikad ne bih izašla iz kuće neuredna, koliko god da sam u žurbi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Jo (@sarajoofficial) on May 11, 2020 at 3:22am PDT


Kada je o izgledu reč, šta ćete prvo uraditi kada se sve ovo završi?

- Zakazaću sedam tretmana kod kozmetičarke u jednoj nedelji. Šalu na stranu, neke stvari ne možeš sam da uradiš, a i lice se navikne na drugačiji pristup. Poželela sam se i umetničkih dela Ene Jović, mada, kad je šminka u pitanju, i sama umem da se snađem.

Ko vam još nedostaje iz bjuti-sveta?

- Već duže mojim noktima bavi se divna manikirka Aleksandra Vitanov, koja ima specifičnu tehniku i nanošenja i skidanja gel-laka. Kad sam shvatila da ću morati sama da ga skinem, nastala je drama. Još dok sam bila u srednjoj školi mnogo toga sam naučila, ali jedno je amaterski manikir, a drugo uklanjanje gel-laka. Aleksandra to nikada ne radi acetonom, jer je on najveći neprijatelj zanoktica, ali sam ja morala da posegnem za njim, i to više puta. Natopiš vatu, staviš preko nokta, uviješ u alu-foliju i ostaviš neko vreme.

Pročitajte: Sara Jovanović - Crveni ruž bih najradije istetovirala na usnama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Jo (@sarajoofficial) on Dec 22, 2018 at 6:16am PST


Donedavno ste redovno vežbali. Da li vam nedostaju treninzi krosfita?

- Neposredno pred uvođenje vanrednog stanja, na snimanju spota “Kaži mi”, zakačila sam nešto veći mladež na leđima. Posle pregleda morala sam da ga skinem, mada ništa nije bilo strašno, a rez je bio toliki da sam imala osam kopči. Zbog njih sam morala da mirujem, ali i sada, kada su skinute, moram da pazim. Zato sam napravila pauzu, mada sada već mislim da mi je to izgovor, jer bih mogla da radim vežbe koje nisu za leđa.

Komentari (0)

Loading
Brankica Treskavica Benny Gaši/Instagram

Slične Vesti

Najnovije vesti