Ovo je unuk Emira Kusturice: Bio je mlada nada vaterpola, a sada niže uspehe u sasvim drugačijoj profesiji

Ovo je unuk Emira Kusturice: Bio je mlada nada vaterpola, a sada niže uspehe u sasvim drugačijoj profesiji

Autor: | 12/06/2024

0

Unuk Emira Kusturice je talentovani fotograf

Emir Kusturica jedan je od najcenjenijih i najboljih reditelja u evropskoj kinematografiji.

Dobitnik prestižnih priznanja, među kojima su i dve kanske Zlatne palme, ne voli mnogo da priča o svom privatnom životu, ali poznato je da je decenijama u skladnom braku sa producentkinjom Majom, s kojim ima sina Stribora i ćerku Dunju.

Ata Images/Antonio Ahel

 

Ljubav prema sedmoj umetnosti nasledila su i deca. Stribor je glumac i muzičar, dok je Dunja diplomirala dramaturgiju i danas je selektor festival "Kustendorf".

Pročitajte: Zvali su je srpskom Kejt Midlton - Ćerka Emira Kusturice ludo je volela princa, ali se ljubav neslavno završila

Stribor živi na Mećavniku i ne voli mnogo da se eksponira, a da jabuka ne pada daleko od stabla dokaz je i njegov sin Janko.

Nekada se uspešno bavio vaterpolom. No, kasnije su ipak provagnuli umetnički geni, pa je profesionalni sport ostavio iza sebe i posvetio se fotografiji.

Aleksa Popović

 

Kako je biti unuk Emira Kusturice, Janko je nedavno otkrio u emisiji “Minut sa Mašom”:

- Biti unuk Emira Kusturice je veoma zahvalno, ali u onom pravom, socijalnom životu je veoma zeznuto. Treba često da ćutiš. Kažeš “zovem se Janko”, a ne kažeš prezime...

- Paziš s kim komuniciraš, ali u svemu tome pronalaziš i veoma lepu stvar, a to je da možeš da nađeš dosta ljudi koji poštuju dedu, dedin rad, a istovremeno će poštovati tebe kao ličnost. Kao, "okej, ti si Janko i jesi Kusturica, ali ja ću da te zovem Janko zato što si za sebe takav”.

Sputnik screenshoot

 

Mnogi su, gledajući snimak, prokomentarisali i da podseća na slavnog reditelja iz mlađih dana.

Budući da je Janko svoj izraz našao u fotografiji i da je izuzetno darovit, u Beogradu je nedavno otvorena i njegova prva autorska izložba “Summer Knowledge”.

Profimedia

 

Tim povodom dao je intervju za Journal, a na pitanje da li se seća trenutka kada je prepoznao da je fotografija način na koji će se umetnički izražavati, ovako je odgovorio:

Pročitajte: Ovo je tajanstvena žena Emira Kusturice - Brak dug preko 40 godina odoleo je svim iskušenjima

- Bilo je neočekivano. Video sam sebe kao mladu nadu vaterpola, ali kada mi je deda dao prvi fotoaparat, tu se sve promenilo. Lopte su postale kadrovi.

Šta drugo reći, osim da krv nije voda.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia

Najnovije vesti