Tragični obrt u porodici holivudskog glumca: Samo dan pred rođendan Lijam Nison izgubio je i nju

Tragični obrt u porodici holivudskog glumca: Samo dan pred rođendan Lijam Nison izgubio je i nju

Autor: | 08/06/2020

0

Lijam Nison imao je povoda za slavlje. Naime, glumac je trebalo da proslavi 68. rođendan, ali samo dan pre velikog slavlja preminula je njegova majka Kiiti Nison u dubokoj starosti u svom domu u Severnoj Irskoj.

Ovo je još jedan težak udarac za holivudskog glumca nakon što je 2009. izgubio voljenu suprugu Natašu Ričardson. Sada je Lijam Nison ostao i bez druge važne ženske osobe, a jedina uteha su mu sinovi Majkl (24) i Danijel (23).

Pročitajte: Mišel Rodrigez stala u odbranu kolege: Lijam Nison nije rasista već čovek koji voli

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @fabio_gov on Jan 27, 2020 at 11:12am PST

Lijam Nison ‒ Ljubavna priča koja je oduševila Holivud

Glumac se još nije oporavio od smrti voljene supruge Nataše, sa kojom se upoznao na Brodveju 1993. Ona je tada bila udata za producenta Roberta Foksa, a Lijam je tek sticao holivudsku slavu, mada ga je glas zavodnika uveliko pratio.

Njih dvoje tada su sarađivali na mjuziklu „Ana Kristi“, a „hemija“ između njih bila je glavna tema svih pozorišnih kritika. Posle samo mesec dana od završetka pozorišnog izvođenja Nataša se razvela od tadašnjeg supruga.

Par je posle toga započeo zajednički život u Njujorku. Venčali su se na leto 1994. godine.

Pročitajte: Lijam Nison prestar za akciju: Sam sebi izgledam smešno

Glumački par imao je priliku da zaigra zajedno i na velikom platnu u filmu „Nel“, 1994. godine. „Hemiju“ sa pozorišnih dasaka uspešno su preselili pred kamere i briljirali. Nataša je htela ulogu u tom filmu jer nije mogla da zamisli da druge žene glume sa njenim mužem.

Već 1995. dobili su prvog sina, a godinu dana kasnije stigla je i druga beba. Poznato je da su oni tokom godina srećnog braka jedno drugom pružali neizmernu podršku, a onda je došao kobni dan, marta 2009. godine.

Lijam Nisoni ‒ Tragični gubitak od koga i danas boluje

– Razgovarali smo telefonom i rekla mi je: „Dragi, malo sam pala na snegu.“ Tako je ona to opisala – ispričao je glumac o trenutku kada je saznao da se njegova supruga povredila u nesreći u školi skijanja. Glumica je pala na stazi, a na glavi nije imala kacigu.

Nison je tada snimao film u Torontu, ali je odmah odleteo u bolnicu u Montrealu gde je ležala Nataša. Lekari su mislili da je povreda lakša, no nekoliko dana kasnije pala je u komu zbog izliva krvi u mozak i glumicu su na životu održavali aparati.

Pročitajte: Lijam Nison i dalje tuguje za suprugom: Stajao sam kraj njenog kreveta i rekao joj, iako me nije čula, da je volim

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sam Traspe (@djsammyt0917) on Jun 7, 2020 at 7:15pm PDT

– Stajao sam pored njenog kreveta i rekao joj, iako me nije čula, da je volim. Rekao sam joj: „Draga, iz ovoga se više ne vraćaš, jako si udarila glavom. Otišla si. Vraćamo te u Njujork gde ćemo skupiti prijatelje i porodicu“ – prepričao je kasnije glumac, koji je lekarima dao dopuštenje da mu suprugu isključe s aparata.

Sa gubitkom ljubavi svog života teško se nosio, kao i njihov sin Majkl koji se odao drogi i partijanju. Nison je tugu danonoćno utapao u alkoholu sve dok nije shvatio da sebi nije dao vremena da „pošteno tuguje“.

Jedanaest godina posle gubitka voljene supruge Lijam Nison ostao je bez majke, a proslava rođendana za njega više nikada neće imati isto značenje.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty, instagram
Tagovi: LIJAM NISON

Pročitajte još

Najnovije vesti