Božo Vrećo oduševio pogačom za Đurđevdan, lepšu sigurno niste videli: Motiv je vizantijski, sija kao sunce

Božo Vrećo oduševio pogačom za Đurđevdan, lepšu sigurno niste videli: Motiv je vizantijski, sija kao sunce

Autor: | 07/05/2024

1

Božo Vrećo je jedna od onih retkih osoba koje se mogu pohvaliti čitavim spektrom talenata. Kontroverzni bosanski umetnik više puta je pokazao da se, osim na muzičkoj sceni, sjajno snalazi i na nekim drugim poljima, kao što je kuhinja.

Ivica Veselinov/ATAImages

 

Za pite je, recimo, pravi majstor. Sada je svetski poznati interpretator sevdalinki u modernom maniru pokazao kako priprema i slavsku pogaču.

Povod je veliki prolećni praznik, Đurđevdan, što je i otkrio uz fotografiju od koje je mnogima potekla voda na usta.

Pročitajte: Božo Vrećo ima sjajan recept za svaku priliku - Hleb sa četiri vrste brašna, mekan i ukusan kao kolač

„Moja česnica (slavska pogača) za slavu Svetog Georgija, Đurđevdan. Motiv je vizantijski, vinova loza Simeunova. Sija kao sunce.”

Instagram

 

Božo je dobio pregršt komplimenata i čestitki za porodičnu slavu, a prethodno je otkrio pratiocima kako je proslavio pravoslavni Uskrs.

„Dok putujem kući majčici za Vaskrs i Đurđevdan, ipak sam uspeo da našaram par jaja. U mom domu radi berićeta i tradicije na samo jednom je ispisano ime MILA i to će biti moja čuvarkuća, za onu za koju se molim više negoli za svoj život. Tako je bilo i kad je bila jako bolesna i sada kada je dobro i jaka”.

Instagram

 

„Molitva Premilosnom Bogu bila mi je uslišena za majčicu i svim svojim bićem i dušom mu zahvaljujem svaki dan. I uvek je malo zahvalnosti, i prema Bogu i prema ljudima, najčistija molitva i jeste pokora zahvalnosti i poniznosti, dobročinstva i dobromišlja, jer kako mislite drugome i vama će biti. Isusovo vaskrsenje je podsetnik koliko duša mora biti i ostati čista. I ma šta da vam kažu, pomisle, učine i napakoste, nemojte vi, nikad nemojte vi uzvratiti, jer Njemu je vaša trpnja duše važnija i vaša dobrota i to sveto predanje da bude po volji Njegovoj”.

„Nikad nemojte biti samoživi egoisti koji misle da mogu sve gazeći druge. Ne možete ništa čineći loše drugom, jer tad i takvi ništa ste. Samo kad ljubavi imate, Bog je u vama, upamtite to. Neka vam Vaskrs donese toplinu doma i mir u duši, ljubav u srcu i vaseljensku radost večnog života duše. Hristos voskrese!”

Instagram

 

 

Komentari (1)

Loading
Srboljub 08:08 08.05.2024
Odgovori

Samo još zovni na slavu Pahomija i Kačavendu pa lepo da proslaviš.

hellomagazin.rs Ivica Veselinov/ATAImages

Najnovije vesti