Marko Janketić nikad otvorenije: Suprugu  Mariju sam ugledao dok je prala sudove za šankom pozorišta

Marko Janketić nikad otvorenije: Suprugu Mariju sam ugledao dok je prala sudove za šankom pozorišta

Autor: | 22/04/2024

1

Marko Janketić, jedan od najboljih glumaca svoje generacije, ne beži od davanja intervjua, ali i ne voli da previše eksponira privatnost. Zbog toga ne čudi što se supruga Marka Janketića pojavila pred kamerama tek nedavno, na premijeri filma “Nedelja”.

Dalibor Danilović

 

Odrastao je u glumačkoj porodici, uz majku Svjetlanu i oca Mišu, koji su podigli četvoro dece: Radomira, Ivu, Marka i Milicu.

Pročitajte: Dom pun uspomena - Zavirite u stan porodice Janketić, Mišin radni sto još je na istom mestu

- Nisu me mnogo kažnjavali. Kad pređem granicu, ne pretarano. Moralo je da se zna ko kosi, a ko vodu nosi, pogovoto kad nas je četvoro - rekao je, između ostalog, Marko u emisiji “Balkanskom ulicom”.

Tom prilikom gledaoci su saznali da se lepa supruga Marka Janketića, sa kojom ima dvoje dece, zove Marija.

Ata Images

 

Glumac je otkrio i kako je upoznao svoju lepšu polovinu, sa kojom već godinama deli život.

Prala je sudove za šankom Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Došla je na premijeru moje predstave “Zagreb-Beograd via Sarajevo”, koju je režirao Gorčin Stojanović.

- Ja sam posle premijere bio, kako se to kaže, pod gasom. Bilo je tu i neko moje društvo. Onda sam ugledao Mariju kako pere sudove i rekao: E, ovo je žena za kuću - ispričao je Marko.

Boško Karanović

 

Kako je otkrio u razgovoru sa Vesnom Dedić, na Mariji je prvo primetio oči.

- Lenka, moja mlađa ćerka, ima oči na majku. Kad se rodila, rekao sam: Vidi, sreća da nema ove moje lukave, lisičje oči. Ima ove tvoje, pitome, duboke.

Pročitajte: Sad je jasno zašto ju je toliko dugo krio - Marko Janketić prvi put u javnosti sa svojom lepom suprugom

Supruga Marka Janketića velika je podrška glumcu, ali, kako kaže, zna i da ga kritikuje. Na pitanje kako muškarac shvati da je volje, odgovorio je:

- Pa, tako što te žena jako grdi. (smeh) I uz pažnju, i uz praštanje, i uz razumevenje, i uz trpljenje, i uz neke ogromne napore, i uz prepoznavanje.

- Nisam ja najmudriji da kažem šta je istina, ali mislim da je ljubav ipak nešto što mora da bude osvedočeno trajanjem, a trajanje je nešto što zahteva puno strpljenja, puno tolerancije, puno poštovanja, puno opraštanja - zaključio je glumac.


 

Komentari (1)

Loading
Vera 01:21 23.04.2024
Odgovori

E, bravo, Marko, bas si lepo definisao ljubav! Mudar si na tatu, divnog naseg Misu Janketica.

Eva Čubrović Ata Images/Antonio Ahel