Zatekao ženu sa ljubavnikom, pa ih oboje ubio: Umro ozloglašeni sportista, ni dan nije proveo na robiji

Zatekao ženu sa ljubavnikom, pa ih oboje ubio: Umro ozloglašeni sportista, ni dan nije proveo na robiji

Autor: | 11/04/2024

0

Igrač američkog fudbala O Džej Simpson, jedan od najozloglašenijih Amerikanaca, preminuo je u 76. godini, nakon što je izgubio bitku sa kancerom.

Bivši NFL velikan - kome je suđeno za dvostruko ubistvo, supruge Nikol Braun Simpson i njenog prijatelja Rona Goldmana '90-ih, nakon čega je ubrzo oslobođen svih optužbi - preminuo je u sredu u Las Vegasu, potvrdila je njegova porodica.

Kažu da je bio okružen decom i unucima kada je umro u sredu uveče. Simpsonov advokat je takođe potvrdio njegovu smrt za TMZ.

Jedan od najpopularnijih američkih sportista svih vremena, O Džej Simpson bio je akter jednog od najvećih zločina za koji nikada nije odgovarao. 

Naime, opsesivna ljubomora dovela je do monstruoznog čina, a skandal je zataškan zahvaljujući njegovom advokatskom timu.

BIvši američki fudbaler odrastao je u San Francisku, njegova majka bila je bolnička administratorka, dok je njegov otac Džimi Li Simpson bio kuvar i čuvar u banci.

Aces SplashNews.com Splash/Profimedia

 

Roditelji su mu se razveli 1952. godine, a Džimi je kasnije obelodanio da je bio gej. 

Umro je od side 1986. godine. Kao dete, Simpson je bolovao od rahitisa i nosio proteze na nogama do pete godine, i ne sluteći da će napraviti toliki uspeh u sportskom svetu.

Sport ga je izvukao, bio je sjajan u američkom fudbalu. Neverovatno talentovanog mladića brzo su uočili i unosni ugovori počeli su da se nižu, što mu je promenilo život iz korena.

Postao opsednut jednom plavušom

Nije imao sreće u prvom braku, pa je utehu pronašao u atraktivnoj Nikol Braun. Venčali su se, a on je postao opsednut ovom plavušom. Nažalost, ona je to platila životom.

Rano ujutru 13. juna 1994. Nikol Braun i njen prijatelj Ron Goldman pronađeni su mrtvi ispred njene kuće u Los Anđelesu – glavni osumnjičeni bio je O Džej Simpson, koji se od Braunove razveo dve godine pre toga. Spekulisalo se da je Simpson u kući bivše supruge zatekao Goldmana i potpuno poludeo.

Pročitajte: Stigli prvi rezultati toksikološke analize Metjua Perija, sve ukazuje na jedan uzrok smrti

Nikada nije osuđen za zločin

Ovaj slučaj je digao toliko buke u javnosti da je prenošen na televiziji.

Simpsona je 1000 novinara čekalo ispred policijske stanice kako bi zabeležili predaju slavnog sportiste, ali on se nije pojavio.

Oko pet sati popodne tog dana, Robert Kardašijan, jedan od Simpsonovih advokata i otac Kim, Kortni i Kloi, pročitao je javnosti Simpsonovo pismo u kojem, između ostalog, bivši sportista naglašava da nije ubio svoju bivšu ženu i da „ne treba da ga žalimo jer je imao sjajan život”. 

Tada su mnogi to protumačili kao oproštajnu poruku pred samoubistvo. Njegova majka je kolabirala kada je čula te reči.

Planirao da pobegne iz zemlje

Simpson je potom viđen u kolima sa kolegom Alom Koulingsom.

Kada je policajac stigao beli „ford” u kojem se nalazio osumnjičeni, Koulings mu je viknuo kroz prozor da se Simpson nalazi na zadnjem sedištu i da drži pištolj prislonjen uz čelo.

Policajac se udaljio, ali je nastavio da prati vozilo, zajedno sa još desetak policijsikih kola. U poteru se uključilo i devet helikoptera.

Posle pregovora Simpson je odlučio da se preda. Kasnije je u belom „fordu” pronađeno 8000 dolara u kešu, garderoba, napunjen pištolj, pasoš, porodične slike i veštačka brada sa brkovima.

Oscar Abolafia / Everett / Profimedia

 

Suđenje veka

Simpson je negirao ubistvo, a u odbrani mu je pomagao brutalan advokatski tim. Odbranu su gradili na tvrdnjama da policija želi da namesti Simpsonu zbog rasne netrpeljivosti. 

Advokati su to odigrali toliko dobro da je na Simpsonovu stranu stao dobar deo Afroamerikanaca.

Javnost se podelila.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ACES BACKGRID Backgrid USA/Profimedia