30 godina posle misteriozne smrti snima se film o Dadi Vujasinović, evo kome je poverena glavna uloga

30 godina posle misteriozne smrti snima se film o Dadi Vujasinović, evo kome je poverena glavna uloga

Autor: | 09/04/2024

0

Radislava Dada Vujasinović, novinarka magazina „Duga”, pre 30 godina pronađena je mrtva u svom stanu na Novom Beogradu. Do danas nije utvrđeno da li je u pitanju bilo ubistvo, samoubistvo ili nesrećan slučaj. Smrt Dade Vujasinović i dalje ostaje misterija.

Studio B Screenshot

 
 

Prvobitna zvanična verzija događaja bila je da je novinarka izvršila samoubistvo iz lovačke puške. Međutim, naknadne forenzičke analize pokazale su da je uzrok smrti pod znakom pitanja.

Pročitajte: Tragedija koja je potresla ceo region - Hana Selimović se oprostila od svog dragog Igora Vuka Torbice

Bilo kako bilo, tri decenije kasnje istraga i dalje tapka u mestu, ali slučaj ne pada u zaborav.

Smrt Dade Vujasinović i danas je misterija koja uznemirava javnost. Istovremeno, ostavlja mogućnost da se, makar kroz filmski scenario, pokuša doći do istine.

U režiji Elizabete Betinski biće snimljen dugometražni igrani film „Dada, prkosni svedok”. Kako se najavljuje, govoriće o poslednja 24 sata Dadinog života, ali i o devedesetim godinama prošlog veka.

 

Scenario je napisao Vuk Bošković, glavnu mušku ulogu tumačiće Marko Grabež, dok je naslovna uloga poverena Hani Selimović.

A.H./ATAImages

 

„Ako mi nekad padne saksija na glavu, nemojte da pomislite da je to bio nesrećan slučaj”, ostale su zabeležene reči Dade Vujasinović izgovorene neposredno pred smrt, nekoliko meseci posle 30. rođendana.

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Studio B Screenshot