Zatekla je mrtvog sina s rukom koja pada na pod... Cecina prelepa balada krije najveću bol Marine Tucaković

Zatekla je mrtvog sina s rukom koja pada na pod... Cecina prelepa balada krije najveću bol Marine Tucaković

Autor: | 09/04/2024

0

Cecina pesma Rasulo krije najveću bol Marine Tucaković

Marina Tucaković napisala je neke od najboljih pesama ovdašnje muzike, a među njima se posebno izdvajaju one koje je snimila Ceca Ražnatović.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Neprevaziđena Marina inspiraciju je često tražila u privatnim životima izvođača, u stvarnim događajima i ljudima. Često su se iz velikih tuga rađali najveći hitovi.

Pročitajte: Život su mu obeležile stravične tragedije, muzika i jedan sudbinski susret - Ko je Aleksandar Radulović Futa

Gostujući u emisiji Goce Tržan „Ako progovorim”, Ceca je otkrila tajnu jedne od svojih najlepših pesama, balade „Rasulo”. Naime, u njoj je autorka opisala smrt svog starijeg sina Miloša.

Marina ga je pronašla u sobi porodične kuće u centru Beograda. Imao je samo 24 godine. Tragedija od koje se porodica nikada nije oporavila.

Zoran Kuzmanović Munja

 

– Marina je miksala teme sa svojim pokojnim sinom, kao što je pesma „Rasulo”, s mojim pokojnim Željkom. Ona je neki svoj bol pretapala u pesme kroz moj bol. Na primer, u „Rasulu” opisuje kako zatiče svog sina mrtvog i „bela ruka pada na pod”, pa onda piše o mom pokojnom Željku – ispričala je Ceca.

„I noćas radi bol za tebe, očajno želim te za sebe, nekako imaš moje sudbine kod... a kada pogledam zidove bele, iz mojih sećanja dolaze strele, i jedna bela ruka pada na pod...”

– To možemo da znamo samo ona i ja, jer ja te slike prepoznajem. Znam šta je kome kada posvećeno. „Igračka samoće”... Uvek je pisala tako da svako od nas može negde sebe da pronađe.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Miloš Nadaždin

Slične Vesti