Gledali ste ga u filmovima, a niste znali da je ovaj glumac rođeni brat Nikole Simića, malo je pričao o njemu

Gledali ste ga u filmovima, a niste znali da je ovaj glumac rođeni brat Nikole Simića, malo je pričao o njemu

Autor: | 11/03/2024

0

Brat Nikole Simića je ovaj glumac

Voleo je scenu i život ispred kamera, ali je glumac Nikola Simić privatnost ljubomorno čuvao samo za sebe.

Upravo zbog toga mnogi detalji iz njegovog privatnog života nisu poznati široj javnosti, pa tako i podatak da je njegov rođeni brat poznati glumac.

Naime, davne 1970. godine, u razgovoru za "TV Reviju", čuveni glumac Slavko Simić je otkrio da je upravo on uticao na mlađeg brata Nikolu da počne da se bavi glumom.

- Verovatno da sam ja uticao na svog mlađeg brata Nikolu. Ja sam od najranijeg detinjstva želeo da postanem glumac. Odlazio sam u pozorište, postao sam član dramske družine, odlazio na probe.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Često je sa mnom išao i Nikola. Možda je to uticalo na njega da zavoli glumu - prisetio se tom prilikom Slavko, brat Nikole Simića.

Da je Slavko uticao na razvojni glumački put Nikole Simića potvrdio je i sam glumac.

- U nižim razredima gimnazije sam lepo slikao, pa sam, u vreme kad je moj brat Slavko bio glumac i profesor glume u Novom Sadu, u istom gradu polagao prijemni ispit za srednju umetničku školu. Ali, on mi je javio da prijemni nisam položio, pa sam završio Akademiju za glumu.

Pročitajte: Evo kako danas izgledaju sinovi Mite Pantića, neprepoznatljivi - Branko je tu, a Aca više od 30 godina ne živi u Srbiji FOTO

- Međutim, pre deset godina sam saznao pravu istinu. Slavko mi je pred kraj života, ničim izazvan, preneo pozrav neke žene koja žali što nisam pošao u umetničku školu, kad sam već "položio prijemni ispit"... - pričao je svojevremeno Nikola Simić.

Prva uloga brata Nikole Simića na filmu bila je 1947. u ostvarenju "Živjeće ovaj narod" prema tekstu Branka Ćopića, a jedna od poslednjih bila je uloga pijaniste u prvoj sezoni serije "Otvorena vrata".

RTS / youtube

 

Slavko Simić, brat Nikole Simića, preminuo je 20. novembra 2007. godine posle borbe sa opakom bolešću, u 83. godini, dok je Nikola preminuo 2014. godine u 80. godini.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA images