Bojana Stefanović rečima "probudila" mnoge: Tvoja i moja maska zajedno, čuvaju sve vredno što imamo

Bojana Stefanović rečima "probudila" mnoge: Tvoja i moja maska zajedno, čuvaju sve vredno što imamo

Autor: | 06/07/2020

0

Glumica Bojana Stefanović važi za osobu nežnog izgleda, ali odlučnog stava. Bojana voli privatnost i mir, a u intervjuu za "Hello!" navela

Svesna da je poznata ličnost i da njena reč i te kako može daleko da se čuje, Bojana je odlučila da javnosti uputi snažnu poruku. Vidno zabrinuta glumica je odlučila da probudi sve uspavane duše i pokuša da ih osvesti i opomene koliko su fatalne posledice ukoliko se ne pridržavamo propisanih mera usled pandemije virusa korona. Njene reči, koje su naišle na ogromnu reakciju njenih kolega i pratioca, prenosimo u celosti:

"Dok čekamo da se donesu‒objave‒osmisle‒pooštre‒ukinu mere, dok čekamo da nam kažu koliko je obolelih ‒ testiranih ‒ na respiratoru ‒ umrlih... Dok čekamo da nas zatvore‒ograniče‒sankcionišu, da nam preporuče‒apeluju‒savetuju‒odrede, dok čekamo rešenja‒odgovore‒objašnjenja‒razrešenja, dok čekamo da nam neko drugi objasni‒ukaže‒nametne, sasvim je dovoljno da sami uradimo ono što je najbolje za nas, i sve naše bližnje i daljnje. Jer u ovom trenutku 'daljnjih' više i nema, sada smo svi Bližnji.

Pročitajte: Bojana Stefanović - Suprug me podržava u svemu

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bojana Stefanovic (@bojanastefanovic4) дана 26. Апр 2020. у 6:16 PDT

Svako od nas pokreće lavinu

Svaki propust i nemar, prostire posledice na ogromnu daljinu.

Nije mučno nositi masku, nije baš toliko vruće ispod nje. Malo je neobično, ali samo je malo potrebno da pomognemo drugima. Ali da, jeste, vruće je ispod maske… i vizira… i skafandera… i rukavica… i tako celu smenu.

Nije blam reći: Nemoj da se ljubimo‒rukujemo‒grlimo‒tapšemo‒bacimo pet, nije blam, samo je veoma pristojno, i pažljivo, i pokazuje da brinemo jedni o drugima.

Nije smak sveta preskočiti 'party' u klubu, tamo se možda i teže diše nego pod maskom. Nije teško, samo je to malo potrebno, da sasvim sami, bez ukaza‒nameta‒pretnji, preokrenemo celu stvar u pravom smeru, i ostanemo na njemu, koliko god bilo potrebno. Ima jedna replika, u jednoj Drami: 'Novo vrijeme, novi ljudi, majko!' Svet se menja, nekada za deceniju, nekada za vek, nekada za dan. I protiv Novog vremena se ne može.

Samo od nas zavisi koliko će nam ovo Novo vreme ostaviti Novih ljudi.

Pročitajte: Glumica Bojana Stefanović - Ko na tradiciju gleda negativno, nosi mnogo mraka u sebi

Ili ćemo čekati da nam drugi pišu uputstva, i sami sebi ugasiti šansu da ostanemo ljudi.

Moja maska ne čuva mene, ona čuva Tebe, i tvoju porodicu, ona čuva tvoje prijatelje i roditelje, i bake i deke, i prabake i pradeke. A tvoja maska čuva bebu u stomaku tvoje komšinice, koja čeka da se porodi svaki dan, tvoja i moja maska čuvaju one koji umesto haljina i šortseva, u ovom trenutku, ovog jula, nose skafandere.

Moja maska čuva Živote mog grada.

Tvoja i moja maska zajedno, čuvaju SVE vredno što imamo.

Nosi masku! Drži fizički distancu! Ljubav se oseća i deli bez obzira na fizičku blizinu naših srca! Sačuvajmo druge! Sačuvajmo život za novo vreme!“

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bojana Stefanovic (@bojanastefanovic4) дана 4. Јул 2020. у 6:56 PDT

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA Images, instagram