Mizerno! Jedina je dovela Evroviziju u Srbiju, a evo šta je Marija dobila na poklon od tadašnjeg predsednika

Mizerno! Jedina je dovela Evroviziju u Srbiju, a evo šta je Marija dobila na poklon od tadašnjeg predsednika

Autor: | 10/03/2024

0

Marija Šerifović za pobedu na Evroviziji dobila mizeran poklon

Nedelju dana posle finalne večeri „Pesme za Evroviziju” i odluke da nas u Malmeu predstavlja Teya Dora s pesmom „Ramonda”, strasti se ne smiruju. 

Komentarišući pobednicu, odnosno pobedničku pesmu, nije mali broj onih koji prave poređenje s našom dosad najuspešnijom predstavnicom na tom velikom muzičkom takmičenju. 

Iako je od tada prošlo 17 godina, „Molitva” Marije Šerifović i dalje je veliki hit. Osim što je pobedila u Finskoj, na 52. izdanju „Pesme Evrovizije”, pop zvezda je Evropu dovela u Srbiju. 

Johannes Simon Getty Images

 

I tada, a i sada, Mariju je pratio glas da je jedan od naših najboljih ambasadora, u rangu sa Novakom Đokovićem ili Stefanom Milenkovićem. A kad je već tako, red je da dobije određenu satisfakciju.

Pročitajte: Ekstra Nena, poslednja predstavnica Jugoslavije na Evroviziji - Voleli su me, a ja sam bila na ivici egzistencije

Nije tajna da je Aleksandar Tijanić u to vreme predložio da se Marija, kao i sportisti na Olimpijadi, nagradi sa 80 000 evra. 

Da li je tako i bilo? 

Johannes Simon Getty Images

 

– To se nije dogodilo – iskreno je priznala Marija Šerifović, vraćajući film u 2007. godinu. 

– Otišla sam na prijem, ili kako se to već zvalo, kod tadašnjeg predsednika Borisa Tadića. On je pitao: „Šta mogu učiniti za vas?” Šta da mu kažem? Ne treba ništa učiniti. Ja sam za vas učinila više, ne treba vi ništa da činite za mene.

Do sada jedina predstavnica Srbije, koja je osvojila pobedu na prestižnom muzičkom festivalu, ipak, nije prošla bez poklona.

– Dobili smo kravatu i bombonjere. To je sve. Eto, to je jedina istina – rekla je pevačica.

Edvin Kalić

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Edvin Kalić

Pročitajte još