Majka joj je stručnjak za vlašku magiju, a evo ko je otac Teye Dore: Nije živeo sa nama...

Majka joj je stručnjak za vlašku magiju, a evo ko je otac Teye Dore: Nije živeo sa nama...

Autor: | 05/03/2024

0

Otac Teye Dore ne živi u Srbiji

Na takmičenju za Pesmu Evrovizije, koje se ove godine održava u švedskom gradu Malmeu, Srbiju će sa numerom „Ramonda” predstavljati Teodora Pavlovska, u svetu muzike poznatija kao Teya Dora.

Boško Karanović

 

Mlada pevačica, kompozitorka i producentkinja rođena je pre 31 godinu u Boru.

Prvu pesmu objavila je 2018, a planetarnu popularnost stekla je pet godina kasnije singlom „Džanum”. Uprkos tome, o njenom privatnom životu ne zna se gotovo ništa.

Pročitajte: Anastasija Gudelj imala šta da kaže o pobednici Pesme za Evroviziju

Najveću podršku u životu uvek joj je pružala majka, Jasna Jojić, koja je za Blic otkrila neke detalje Teodorinog odrastanja. Jako je teško sam odgajati dete, rekla je između ostalog.

Facebook/Jasna Jojić

 

– Teodora je od ranog detinjstva pokazivala neverovatan talenat. Previše rano je krenula u muzičku školu, pa je došlo do raskoraka između razreda. Sedmi i osmi razred osnovne završila je u jednoj godini kako bi mogla da nastavi sa srednjom muzičkom školom – otkriva Jasna, inače stručnjak za vlašku magiju.

Stipendiju za čuveni Berkli dobila je kada je imala samo 16 godina. Ali, majka je donela odluku da je pusti u Ameriku tek kada postane punoletna. 

Amir Hamzagić/ATA Images

 

– Taj odlazak u Ameriku za mene je bio težak trenutak sa moralne strane, pitala sam se da li treba tako mlado biće poslati u grad u kojem nikog ne poznajemo. S druge strane, tu je i finansijski momenat. Morala sam da joj finansiram život, hranu, kao i zdravstveno osiguranje koje je bilo papreno skupo.

– Tada sam dala otkaz u novinama kako bih mogla da izdajem časopise i knjige da bih zaradila više novca. Srećom, na taj način sam uspela da isfinansiram sve. Ubrzo je i Teodora dobila posao, četiri sata radila je u sekretarijatu na fakultetu i onda je sve došlo na svoje.

Ata Images/Antonio Ahel

 
 

Otac Teye Dore radio je na Kipru, pa je leta provodila s njim.

– Imala sam njegovu snažnu podršku. Međutim, njeno vaspitavanje i usmeravanje je bilo na meni, što je najteže. Kada ode kod tate, oni se igraju, sve je lepo i fensi, a ja sam morala da joj dajem životne smernice i da je spremim za život.

Pročitajte: Evo kako se Breskvica ponašala prema Teyi Dori kada su se ugasile kamere - Potez iznenadio naciju

– Učila sam je da dobro razmisli pre nego što donese neku odluku i trudila sam se da je naučim da između dobra i zla uvek izabere dobro – ispričala je Teodorina majka za Blic.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Boško Karanović