U jednoj je rođen, drugu izdaje ambasadi: Pogledajte kako izgledaju kuće Dina Merlina u Sarajevu

U jednoj je rođen, drugu izdaje ambasadi: Pogledajte kako izgledaju kuće Dina Merlina u Sarajevu

Autor: | 22/02/2024

0

Kuća Dina Merlina u najlepšem delu Sarajeva

"Je l' Sarajevo gdje je nekad bilo..." Iako je mogao da bira gde će živeti, Dino Merlin odlučio je da ostane u rodnom gradu, u istom kraju gde je odrastao. Nije želeo da menja staru adresu. Ipak je porodični dom samo jedan i gde god da odemo, makar to bio i kraj sveta, nosimo ga u srcu.

Sever Zolak

 

Kuća proslavljenog bosanskohercegovačkog kantautora nalazi se u naselju Alifakovac. Ništa preterano veliko, a reklo bi se ni preterano luksuzno. Ne razlikuje se mnogo od ostalih u kvartu.

Pročitajte: Deca Dina Merlina u Beogradu, ali neko nedostaje - Krivo mi je...

Ekipa emisije „Paparazzo lov“ otkriva kako izgleda kuća Dina Merlina u najlepšem delu Sarajeva.

Paparazzo lov screenshot

 

Dok su prolazili kroz uske ulice i krivudave sokake na brdu iznad Miljacke zaustavljali su prolaznike i raspitivali se kako da stignu do adrese. Svi su im rado izlazili u susret i, naravno, svi su odlično znali gde živi jedan od njihovih najpopularnijih sugrađana.

„Znamo ga od malih nogu, družili smo se“... „Tu su živeli njegovi roditelji, tu je i on ostao“, otkrivaju Sarajlije.

Paparazzo lov screenshot

Iza gvozdene kapije sa ukrasnim detaljima vidi se bela kuća koja skoro ni po čemu ne odskače od okolnih. Prizemlje, sprat, potkrovlje... Jedino je terasa ograđena da komšije ne bi mogle da zaviruju. 

Osim porodične kuće na Alifakovcu Dino poseduje još nekretnina. Tako u rezidencijalnom delu Sarajeva ima kuću koju izdaje ambasadoru jedne strane zemlje.

Paparazzo lov screenshot

 

Ona je okružena drvećem čije guste krošnje obezbeđuju mir i štite stanare od radoznalih pogleda. Savršeno mesto za strane diplomate.

Paparazzo lov screenshot

 

A za legendarnog Merlina sugrađani imaju samo reči hvale. Ostao je „raja“, ne ponaša se kao zvezda iako je nesumnjivo jedna od najvećih na ovim prostorima. Kada je lepo vreme, ume da sedne na bicikl i da se provoza do njegovog omiljenog lokala na čuvenoj Baščaršiji.

Pročitajte: Niko ga ne zove pravim imenom - U ličnoj karti Dina Merlina piše...

U boemskom centru glavnog grada Bosne i Hercegovine poseduje i „Magazu“, radnju koju vodi njegova supruga Amela. Tu možete kupiti interesantne suvenire, između ostalih i one sa stihovima njegovih pesama. "Je l' Miljacka voda presušila, je l' me draga ostavila..."

Paparazzo lov screenshot

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATA Images, Shutterstock