Olivera Kovačević dobila Lukasa na sudu, evo koliko će morati da joj plati zbog povrede časti i ugleda

Olivera Kovačević dobila Lukasa na sudu, evo koliko će morati da joj plati zbog povrede časti i ugleda

Autor: | 20/02/2024

0

Olivera Kovačević i Aca Lukas našli su se na sudu zbog pevačevih spornih izjava koje je dao 13. marta 2022. godine, kada je, pored ostalog, naveo da ima informacije o navodnom nameštanju nacionalnog izbora za Pesmu Evrovizije, te da “zna da je 30.000 evra direktno plaćeno Oliveri Kovačević”.

Andreja Damnjanović

 
 

Spor je dobila Olivera, pa je Lukas dužan da joj isplati odštetu u iznosu od 150.000 dinara, zbog povrede časti i ugleda, kao i da plati troškove parničnog postupka u iznosu od 116.700 dinara.

Ovim povodom oglasio se Oliverin advokat Ivan Ninić, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Kada vodite agresivnu i bezobzirnu kampanju protiv Olivere Kovačević, tako što je optužite da je primila mito od 30.000 evra, kako bi namestila ishod nacionalnog takmičenja, konkretno predstavnika Srbije na Evroviziji, najmanje što možete je da pokažete hrabrost, pojavite se pred sudom i predočite dokaze za takve tvrdnje.

Pročitajte: Oglasila se Olivera Kovačević posle promena na RTS-u, evo šta ima da kaže o koleginici koja dolazi na njeno mesto

- Međutim, to se nije dogodilo, jer u ovom pravnom postupku Aleksandar Vuksanović nije dostavio odgovor na tužbu, niti se odazvao na poziv suda da, kao tužena strana, bude saslušan.

Zbog toga se mora suočiti sa pravnim konsekvencama i verujem da će ubuduće birati reči kojima se služi u javnom diskursu.

Cilj tužbe je bio da se stane na put reciklaži teških optužbi koje dolaze od interesnih grupa i pojedinaca, koji za svoj muzički ili menadžerski neuspeh traže alibi, napadajući frontalno sve pobednike i organizatore nacionalnog muzičkog festivala, koji Srbiju pozicionira na muzičkoj i kulturnoj sceni Evrope.

A.H./ATAImages

 
 

- Ova presuda je značajna jer ne štiti samo integritet, čast i ugled Olivere Kovačević kao novinara, već štiti sve takmičare i članove žirija Pesme za Evroviziju od fabrikovanja lažnih afera, kojima se unižavaju vrednost i značaj ovog festivala - prenosi Telegraf.

- To znači da sutra, kada pobedite sa najboljom muzičkom numerom, ne može svako, bez odgovornosti, da vas izloži napadima da ste pobedu kupili i da su rezultati glasanja namešteni.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages