HBO zamenio Bikovića u popularnoj seriji: Glumac otkrio razlog van domena kulture

HBO zamenio Bikovića u popularnoj seriji: Glumac otkrio razlog van domena kulture

Autor: | 03/02/2024

0

Miloš Biković izdao zvanično saopštenje

Sreći je ipak došao kraj. Iako smo se svi prilično obradovali da ćemo Miloša Bikovića videti u HBO seriji  „Beli lotos”, posle oštrih reakcija javnosti zbog angažmana glumca u Rusiji, ta produkcija odlučila je da naš glumac ne bude deo ostvarenja.

Ata Images

 

HBO je isključio Miloša Bikovića iz treće sezone serije „Beli lotos” posle poziva ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova, a ovu informaciju potvrdio je i srpski glumac na društvenoj mreži Instagram, a i u zvaničnom saopštenju.

„Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo.

Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi."

Pročitajte: Krenuo linč na Miloša Bikovića - Napad došao sa samog državnog vrha

"Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti.

Počastvovan sam što sam izabran da budem deo 'White Lotusa', televizijske serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem.

 

 

Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet.

Želim da zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo.

Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni“, saopštio je glumac Miloš Biković..

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs A.H./ATA Images