Džejov najveći hit napisao je ubijeni Iso Lero Džamba: Balada krije istinitu i gorku priču

Džejov najveći hit napisao je ubijeni Iso Lero Džamba: Balada krije istinitu i gorku priču

Autor: | 27/01/2024

0

Pesma Džeja Ramadanovskog krije istinitu priču

Film "Nedelja" za samo nekoliko dana uspeo je da osvoji srca publike i još jednom nas podseti na buran život pevača Džeja Ramadanovskog koji nas je napustio jednog hladnog decembra 2020. godine.

U ovom ostvarenju pominje se i folkerov brat, čuveni kralj Dorćola Iso Lero Džamba, o čijem ubistvu i danas postoji više verzija, a u filmu je ispričana ona da je žestok momak mrtav uzidan u beton.

Pelicula Production

 

Naime, Džambu su 23. septembra 1992. godine u kockarnici na šestom spratu "Beograđanke" pretukli radnici obezbeđenja, posle čega ga niko nikada nije video.

Kockarnicu je tada obezbeđivala agencija čiji je vlasnik bio Arkan, a bivši telohranitelj Milorad Tomić jednom priliko govorio je o njemu.

Pročitajte: Pojavio se snimak star 28 godina - Džej predvideo film do detalja, da se naježiš!

- Stanovali smo u istoj ulici, Džej je bio malo niže. Nosio me je na ramenima, vodio po svadbama kao klinca. Žena koja radi kao krupije u kockarnici mi je rekla u "Beograđanki".

- Onaj lift u koji su ga uveli, a u liftu ne može da se zadrži nikakva tečnost jer je samo sa tri strane zatvoren. Mora negde da curi. Kaže mi da je do članaka bilo krvi! Tako su ga "izbombardovali" da je on još tu iskrvario - pričao je Tomić.

 

 

Inače, Iso Lero Džamba ušao je u crnu hroniku kao maloletnik - zbog džeparenja i šibicarenja.

Iako je biio sitne građe, oko 170 centimetara, težine oko 70 kilograma, bio je veoma hrabar i smeo, a rano je počeo da trenira boks, potom je boksovao za Crvenu zvezdu i Radnički.

Pesma Džeja Ramadanovskog krije istinitu priču

Zbog svog fer-pleja ušao je u legendu, a pobeđivao je mnogo jače i krupnije.

Obični ljudi koji su ga poznavali govorili su da je bio veoma korektan, sa lepim manirima, ali da je posedovao i veliku hrabrost da izazove mnogo jače i opasnije od sebe.

Pročitajte: Nada živi skromno i povučeno - Džejova bivša žena konačno u javnosti, evo zašto je niko nije prepoznao

Jedan takav konflikt došao mu je glave tog 23. septembra 1992. godine ispred Palate "Beograd”.

Jedna od čuvenih balada koju je otpevao devedesetih godina, "Uspeo sam u životu", krije emotivnu i istinitu priču, a napisao ju je Dorćolac Iso Lero Džamba.

 

 

Gradske priče kažu da je zatvorski svet upoznao 1976. godine, Džamba je svoje zatvorske boravke iskoristio da prouči krivični zakonik, koji je naučio napamet i poznavao svaku pravnu šupljinu, govorili su da je mnogo bolji nego neki advokati iako nikad nije kročio na Pravni fakultet. 

Osim pravnog umeća Lero Džamba pisao je i poeziju, a jedna njegova pesma koju je devedesetih godina otpevao folk pevač Džej Ramadanovski pod nazivom “Uspeo sam u životu” postala je hit.

Govorilo se da su Džambine pesme bile istinite priče iz turbulentnog života.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Ata Images

Najnovije vesti