Skinuo je magnete i krstić sa Hilandara: Novak Đoković oko vrata nosi novu amajliju

Skinuo je magnete i krstić sa Hilandara: Novak Đoković oko vrata nosi novu amajliju

Autor: | 19/01/2024

1

Otkako se pojavio na teniskoj sceni, Novak Đoković intrigira ljubitelje belog sporta jer njegovi stavovi i životni principi nisu baš konvencionalni. Iako je zbog toga često pod salvom kritika, ima i armiju sledbenika koji se dive njegovoj doslednosti i igranju prema sopstvenim pravilima.

Profimedia

 

Nije zanemarljiv ni broj onih koji se pitaju kako može da bude vernik i da u isto vreme meditira, upražnjava reiki i prati savete raznih gurua. Ali, Noletov um je otvoren za sve.

Pročitajte: Dijana je na krštenju dobila ime Milica, a Stefan i Tara?

Kao svaki sportista, pomalo je i sujeveran. Svako ima ritual pred izlazak na teren, neko će se prekrstiti, neko poljubiti amajliju koja bi mogla da mu donese sreću.

Đoković je oko vrata dugo nosio drveni krstić sa Hilandara, koji je uzeo 2009. kada je posetio Svetu goru. Imao je i ametist, simbol spiritualnosti, “kamen duha” koji unosi mir i harmoniju.

Scott Barbour/Getty Images

 

Posle povrede mišića trbušnog zida nosio je crni medaljon, a prošle godine na Vimbldonu primetili smo minijaturni uređaj u obliku novčića, koji mu je bio zalepljen za grudi.

Bio je to, zapravo, “Tao” magnet pomoću sa nanokristalima koji eliminišu bolove i pojačavaju energiju.

Profimedia

 

Ovih dana u Australiji videli smo ga sa novim “talismanom”. Reč je o srebrnom krstiću na lančiću, ali nije poznato odakle potiče i kakvo značenje ima za najboljeg tenisera sveta.

Možda je sa Ostroga gde je nedavno krstio decu ili sa nekog drugog putovanja...

Profimedia

 

Profimedia

 

 

Komentari (1)

Loading
Bisa 18:15 21.01.2024
Odgovori

Nole nosi osvestani KRST iz Manastira Ostrog,sve s godinama ide i vera ulazi u njegov UM. SRCE... VENE.. DUH SVETI GA NOSI..i to je neverovatna moć preobražaja...ovakav lanac i krst ne iskaču iz majice kada igra kao..drveni na kanapu.. zato mu je praktičniji za takmičenje. A ,sreca ga prati i štiti ga Krst...to tera sve demone od njega.treba oterati negativnu energiju od sebe.koja na tribinama šiklja.UVEK SE MOLIM na BROJANICI KADA IGRA...A NOLE ZAKUCAVA SVE U CENTAR..KoJA JE MOLITVA OČENASA..LJUDI MOJI MOLITE SE ZA spasenje duse

hellomagazin.rs Profimedia

Pročitajte još