Ona je 40 godina na sceni i jedina srpska pevačica koja nikad ne peva na svadbama, evo i zašto

Ona je 40 godina na sceni i jedina srpska pevačica koja nikad ne peva na svadbama, evo i zašto

Autor: | 16/01/2024

0

Pevačica koja ne peva na svadbama je ona 

Pevačica je 40 godina na estradi, ne postoji njena pesma, a da se nije čula na srpskim svadbama, ali u njenom izvođenju to se nije desilo nikada.

Zna se da brojni domaći pevači i pevačice vole takva veselja, jer su upravo venčanja najveći izvor prihoda, a bakšiš često bude mnogo veće od prvobitno dogovorene cene.

Sa blizu 10 miliona prodatih nosača zvuka i slike, najprodavanija je pevačica devedesetih godina 20. veka na prostoru bivše Jugoslavije i Bugarske, kao i najprodavanija pevačica osamdesetih godina, pored Lepe Brene.

Photo by Alvin Mahmudov on Unsplash

 

Popularna je širom bivše Jugoslavije i jedina je srpska pevačica koja je rasprodala koncerte na najvećim stadionima u Bugarskoj, Rumuniji i Bosni, kao i jedina srpska pevačica koja je održala veliki solistički koncert u Turskoj.

Poznata je i po inovativnim, visokobudžetnim i jedinstvenim video spotovima i komplikovanim koreografijama u stilu Dženet Džekson.

Pročitajte: Jelka do plafona, ukrasi kao iz snova - Praznična magija u dvorcu Dragane Mirković

Igrala je u tri filma, od kojih je najpoznatiji „Slatko od snova”, u kojem je tumačila glavnu ulogu.

Vlasnica je televizije „DM Sat” sa sedištem u Požarevcu.

Najugledniji američki magazin „Bilbord” je objavio tekst u kome je nazvana „srpskom Madonom ili Lejdi Gagom”, a često je nazivaju i „kraljicom srpske estrade” ili „lučetom iz Kasidola”, pa je svoj album iz 2006. godine nazvala „Luče moje”.

ATA Images

 

Jedina srpska pevačica koja je uvek odbijala svadbena veselja je upravo ona - Dragana Mirković. Takođe, nije je zanimalo da se pojavi ni kada su u pitanju bile vrlo visoke cifre za njen kratak angažman.

Razlog za to je što ona voli samo koncerte i peva isključivo svoje pesme. Najpre je nastupala sa Južnim vetrom, a nakon toga je sama gradila svoju uspešnu karijeru.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Photo by Al Elmes on Unsplash

Pročitajte još