Novak želi više trenutaka sa svojom decom: Uvek kada putujem, slama mi se srce

Novak želi više trenutaka sa svojom decom: Uvek kada putujem, slama mi se srce

Autor: | 11/01/2024

0

Novak Đoković emotivno o deci i porodici

Novak Đoković, koji ovih dana u Australiji igra prvi grend-slem u sezoni i brani prošlogodišnji trofej, u razgovoru sa još jednom teniskom legendom, Džimom Kurijerom, otkrio je po čemu bi voleo da ga pamte kad završi karijeru, a dotakao se i najvažnije teme – dece.

Ata Images

 

U poslednje vreme primetno je smanjio broj turnira na kojima nastupa, a porodica ga prati kad god je u prilici i mogućnosti. Stefan i Tara trenutno nisu s njim na drugom kraju sveta i sigurno mu nije lako jer će izostati najznačajnija podrška. Ali, nešto mora da se žrtvuje.

Pročitajte: Pravoslavlje, spiritualnost, guru... Đoković posle toliko godina otkrio u šta veruje

- Da budem iskren, malo sam podeljen u vezi s tim. Uvek je deo mene dečak koji obožava tenis, zna samo za tenis, posvetio mu je ceo život. Taj dečak i dalje želi da nastavi. S druge strane, otac sam dvoje dece, daleko sam od porodice… Svaki put kada putujem na duže, slama mi se srce.

Angel Martinez / Getty Images for ITF

 

- Uvek razmišljam o tome koliko dugo bi trebalo da igram, koliko turnira, da li je vredno toga… Počeo sam godinu uobičajeno: došao sam rano u Australiju, volim da igram ovde, na mestu gde sam ostvario najveće uspehe na grend slem nivou. Posle toga, zaista ne znam.

Pročitajte: Novak bos, Jelena u trenerci u dve boje - Ovako se Đokovići zabavljaju sa decom kad misle da ih niko ne gleda

Najbolji teniser planete istakao je da su mu prioritet četiri najveća takmičenja u sezoni, kao i Olimpijske igre, jedino zlato koje mu nedostaje. Emocije su proradile kada je progovorio o deci i porodici.

Valerio Pennicino/Getty Images

 

- I dalje sam gladan, i dalje želim da se nadmećem, i dalje mogu da trčim satima, ali sada je više do emotivnog aspekta – šta je prioritet? Tenis je bio prioritet više od dvadeset godina, u stvari trideset, i ne želim da propustim previše trenutaka sa svojom decom.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Clive Brunskill/Getty Images for ITF

Slične Vesti

Pročitajte još