Preminuo Vojislav Govedarica, jedan od najpopularnijih holivudskih Srba i bivši telohranitelj Silvestera Stalonea

Preminuo Vojislav Govedarica, jedan od najpopularnijih holivudskih Srba i bivši telohranitelj Silvestera Stalonea

Autor: | 05/12/2023

0

Vojislav Govedarica preminuo u 83. godini

Njegovo ime možda vam neće puno značiti, ali Holivud jako dobro zna o kome je reč. Verovatno ga pamte i ljubitelji akcionih hitova iz osamdesetih i devedesetih... Vojislav Govedarica imao je lice koje je teško zaboraviti.

Printscreen

 

U svetu filma poznat i kao Voja Krstarica, preminuo je u svom domu u Los Anđelesu u 83. godini. Svojevremeno je radio kao telohranitelj Silvestera Stalonea, pa je verovatno zahvaljujući tom angažmanu dobio ulogu u drugom delu priče o Rambu, gde je igrao Rusa.

Pročitajte: Tuga do neba - Umro glumac iz filma „Roki“

U filmu „Lavlje srce“ glumio je pored Žan-Klod van Dama, čak je izgovorio nekoliko rečenica na srpskom. Psovki, doduše. Sad znate o kome se radi, zar ne?

Voja je rođen u hercegovačkom mestu Gacko, a po preseljenju u Beograd radio je kao redar i spasilac na Savi. Reka mu je i donela nadimak Krstarica. Javnost je oduševio kada je baš tih dana sredio jednog napasnika koji je pokušao da mu siluje drugaricu i oteo mu pištolj.

Profimedia

 

- Da nije bilo Purketa, najšarmantnijeg čoveka na svetu, ne bih upoznao film - rekao je Voja jednom, misleći na reditelja Purišu Đorđevića, koji mu je prvi pružio šansu. Igrao je u klasiku „I Bog stvori kafansku pevačicu“ uz Batu Živojinovića, u „Operaciji Beograd“ i još nekim zvučnim naslovima jugoslovenske kinematografije.

U Ameriku je otišao kada je imao 41 godinu. Radio je kao obezbeđenje u Malibuu, a potom je, zahvaljujući svojoj pojavi, visini od skoro 190 centimetara i licu kao stvorenom za uloge snagatora i negativaca, dobio priliku i u fabrici snova. Iza njega je, prema sajtu IMDB, više od 35 filmova.

Pročitajte: Metju Peri nije imao mnogo sreće sa ženama, a sa koleginicom iz čuvene serije bio je u posebnoj vezi

Kolos nežnog srca, kako su ga zvali, pojavio se i u seriji „Ubice mog oca“. Živeo je i radio u filmskoj Meki, Los Anđelesu, odakle je danas stigla tužna vest.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin