Ona 76, on 55: Ovo je dve decenije mlađi dečko Marine Abramović

Ona 76, on 55: Ovo je dve decenije mlađi dečko Marine Abramović

Autor: | 23/11/2023

0

Dečko Marine Ambramović je dvadeset godina mlađi

U susret 77. rođendanu, koji će proslaviti 30. novembra, Marina Abramović hoda čvrstim korakom i s nesmanjenim životnim entuzijazmom.

Carlos Alvarez/Getty Images

 

Najpoznatija svetska performerka i konceptualna umetnica našeg porekla, koja već decenijama živi u Njujorku, nedavno je boravila u Evropi, tačnije u Londonu, gde je gledala predstavu „Vanja”.

Pročitajte: Bez interneta i hrane, daleko od civilizacije - Kako je Marina Ambramović izvukla Lejdi Gagu iz pakla droge

Društvo joj je pravio dugogodišnji emotivni partner, američki producent i biznismen Tod Ekert, koji je 2019. zajedno sa Marinom posetio Beograd povodom otvaranja izložbe „Čistač”.

Profimedia

 

Marina ga je ovdašnjoj javnosti predstavila rečima:

‒ Nisam imala dece, normalan porodični život. Ja sam nomad, svake nedelje sam na nekom drugom meridijanu. Ko bi to mogao da izdrži? Postoji jedan čovek, viđamo se po hotelima. Evo ga, kreće uskoro za Njujork, a ja ostajem ovde. Zove se Tod.

Dimitrios Kambouris/Getty Images

 

Dečko Marine Abramović, koji je u njen rad uključen kao producent, mlađi je od nje 21 godinu, ali to im nikada nije predstavljalo prepreku za skladnu vezu. Marina Abramović iza sebe ima dva braka i oba su trajala po četiri godine.

Pročitajte: Marina Abramović zauvek ostala bez svoje životne ljubavi - Ulaj preminuo u 77. godini

Sedamdesetih se udala za srpskog konceptualnog umetnika Nešu Paripovića, a 2005. godine rekla je „da” Italijanu Paolu Kanevariju, koji je od nje bio mlađi 17 godina.

Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

 

 

 
 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Carlos Alvarez/Getty Images