Porodila se Danica Karađorđević: Devojčica dobila staro srpsko ime moćnog značenja

Porodila se Danica Karađorđević: Devojčica dobila staro srpsko ime moćnog značenja

Autor: | 05/11/2023

0

Porodila se Danica Karađorđević! Supruga princa Filipa, danas je na svet je donela ćerku. Ponosni roditelji su odmah ovu lepu vest podelili sa pratiocima na društvenim mrežama.

Instagram

 

Tom prilikom otkrili su da je Danica rodila ćerku, koja će nositi titulu princeze i jedno od najlepših srpskih imena, Marija.

Oni su izdali i saopštenje u kojem su izneli detalje o tome koliko je beba bila teška, kao i da je tokom porođaja sve proteklo u najboljem redu.

– Njihova kraljevska visočanstva princ Filip i princeza Danica sa zadovoljstvom objavljuju rođenje svoje ćerke, princeze Marije, u nedelju, 5. novembra 2023. godine u 12.31 čas. Beba je teška 4,060 kg i dugačka je 55 cm. Mama i beba se osećaju dobro.

Potpuno prirodno izdanje: Pogledajte kako princeza Danica Karađorđević izgleda bez trunke šminke FOTO

– Princeza Marija je drugo dete prinčevskog para i prva princeza rođena u direktnoj naslednoj liniji kraljevske porodice Karađorđević nakon princeze Jelene (r. 1884), ćerke kralja Petra I i kneginje Zorke. NJKV princ naslednik Filip, princeza Danica i njihov sin princ Stefan žele svima da zahvale na čestitkama i lepim željama.

Žensko ime Marija, kao pravo biblijsko ime, veoma je zastupljeno u svim hrišćanskim zemljama, ali je i u drugim varijacijama marijanskih imena rasprostranjeno i po ostatku nehrišćanskog sveta.

Ovo žensko ime je toliko smatrano svetim da je zbog velikog poštovanja prema Bogorodici u 15. veku čak bilo i zabranjeno da se daje deci, a umesto toga je bilo korišćeno kao simbol.

Prema novijim tumačenjima, Marija je izvedeno od egipatske reči “mry”, što znači voljena, žena koju Bog voli, čistota, duboka ljubav, od Boga voljena.

Boško Karanović

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Luka Šarac

Pročitajte još